SRUŠILA je Crvena zvezda Valensiju u pohodu na Top 16 Evrolige.

Ali velika pobeda morala je odmah u arhivu, jer izabranike Dejana Radonjića, koji su protekle nedelje prošli pola Evrope, iz Klaipede do Zadra da bi upisali peti uzastopi jadranski trijumf, zatim „počistili“ člana španske elite u „Kobnak areni“, večeras (21.00) očekuje duel protiv takođe dosad nepobedivog rivala u regionu – Budućnosti. – U žestokom smo ritmu.

Posle velike potrošnje, ne samo energetske, već i psihološke, ispred nas je još jedan veliki izazov, jer se deul sa Budućnosti sasvim očekivano može nazvati derbijem.

Uz nas, ostvarili su najbolji rezultat u jadranskoj ligi, pružaju najbolje igre – hvali trener Radonjić podgorički tim čiju organizaciju i strukturu odlično poznaje, jer je tamo punih devet godina gradio trenersku karijeru. Tokom leta, Budućnost, kojoj je prošle sezone zamalo izbeglo učešće na fajnal-foru, dodatno je ojačala igrački kadar. – Sjajno su radili u prelaznom roku, a pred početak sezone su, angažujući Kuka, nadgradili kvalitet i iskustvo.

Prikazane partije i kontinuiteti opravdavaju njihove evroligaške ambicije. Bez obzira na zamor materijala, posle paklenog rasporeda, Radonjić očekuje da će se njegovi učenici opet izdići do treijumfa. – Neophodno je da motiv i koncentracija budu na maksimalnom nivou, takođe, i da brojnost i glasnost navijača budu na nivou da bi naša mladost prevazišla stvari koje mogu da se dese u derbiju kola.

Oscilacije su objektivnost.

Biće ih i sa njima moramo da se borimo – svestan je težine zadatka Radonjić. Bez obzira na besprekoran skor u Ligi, Budućnost je u Beograd došla bez pritiska.

Ulogu favorita prepušta domaćinu. – Biće pravi derbi, jer igraju ekipe koje su do sada pokazale najviše.

Zvezda je selektirala tim sa idejom da dominira tokom cele ABA lige.

U Evroligi imaju samo jedan poraz, ali taj su meč mogli da reše u svoju korist.

S druge strane, mi se polako zahuktavamo, iz meča u meč igramo sve bolje.

Znamo koje su naše dobre strane, ali i slabosti koje pokušavamo da sakrijemo na što bolji način – kaže Igor Jovović, koji je dugo bio pomoćnik Dejanu Radonjiću u Budućnosti, a, zatim, po njegovom dolasku u Crvenu zvezdu, seo na mesto šefa struke crnogorskog šampiona. – Nema tajni između mene i Radonjića.

Dobro se poznajemo, ne samo stručni štabovi, već i igrači oba tima.

Moramo da budemo spremni na njihovih 12 igrača u rotaciji, koji igraju kvalitetnu timsku košarku.

Nismo u poziciji da im pretimo, ali nismo došli ni sa belom zastavom. STATISTIKA: NEMILOSRDNI DOMAĆINI CRVENA zvezda i Budućnost odigrali su 20 mečeva u Jadranskoj ligi.

Zanimljivo je da oba tima imaju skor kod kuće 9-1, a da trener Dejan Radonjić, kao šef struke crveno-belih ili Podgoričana, nikad nije pretrpeo poraz kod kuće.

Takođe, zanimljivo je da je Budućnost jedinu jadransku pobedu u „Pioniru“, protiv Crvene zvezde ostvarila baš kada je na njenoj klupi sedeo sadašnji trener crveno-belih (sezona 2009-2010). Poslednju pobedu Zvezda je u „Morači“ ostvarila u sezoni 2003-2004, kada je na klupi bio Zmago Sagadin, dok je trener Podgoričana bio Miodrag Baletić.

Leave a Reply