SHARE

SKOPLjEOD STALNOG DOPISNIKANIŠLIJA Rajko Radojković (21) koji je vozeći „ford“, na povratku iz Grčke, 28. jula izazvao težak saobraćajni udes kod Udova na jugu Makedonije, u direktnom sudaru sa „škodom“ Dragana Marinkovića (34) iz Ćuprije, kada su poginuli Draganov osmomesečni sin Andrija i brat Nikola (24), a šest osoba povređeno, sa nadležnim tužilaštvom dogovorio se o priznanju krivice, saznaju „Novosti“.

U Osnovnom sudu u Negotinu na Vardaru njemu je izrečena kazna – godinu dana i 10 meseci robije?! Radojković je, kako je potvrđeno našem listu, po izricanju presude upućen na izdražavanje kazne u zatvor „Idrizovo“ kod Skoplja.

Prema saznanjima iz izvora u istrazi, veštačenjem za utvrđivanje uzroka teške saobraćajne nesreće na deonici magistrale Koridora 10, između Demir Kapije i Udova, „utvrđena je i delimična krivica oštećenog“.

Ipak, Radojkovićevim prihvatanjem dogovornog priznanja krivice, suđenje je isključeno pa se o svim aspektima uzroka udesa nije ni raspravljalo.

Do upućivanja na izdržavanja robije u „Idrizovo“, Radojković je sve vreme istrage, po nalogu Petra Trajkova, nadležnog tužioca iz Kavadaraca, bio na „zadržavanju“ u jednom iznajmljenom stanu u Negotinu na Vardaru.

Mera otklanjanja rizika od eventualnog Radojkovićevog napuštanja Makedonije, po odluci Trajkova, sprovedna je do kraja. – Vozio sam dozvoljenom brzinom.

Ali, u trenutku započinjanja preticanja bio sam ometen kesom na koju sam naišao na kolovozu – rekao je Radojković na saslušanju kod tužioca, i time objasnio razloge „nesnalaženja i neuspešnog vraćanja automobila na svoju traku kolovoza“.

U udesu je teško povređena Marija Marinković (30), majka stradalog Andrije.

Njoj je polomljen vratni deo kičme, a, kako su „Novosti“ pisale, zbog težine ozleda, u pratnji supruga Dragana, sa skopske Klinike za anesteziju, reanimaciju i intenzivno lečenje (KARIL), avionom je transportovana za Švajcarsku na dalje lečenje.

Marija je švajcarski osiguranik, budući da je u toj zemlji radila kao medicinska sestra.

RADOJKOVIĆEVI SAPUTNICI U SAOBRAĆAJNOJ nesreći u Radojkovićevoj „škodi“ teže povrede zadobila je njegova devojka Milica Novaković (19) iz Nemačke.

Povređen je i njegov prijatelj Nikola Gavrilović (22). ALEKSANDAR MARINKOVIĆ IZ ĆUPRIJE, OGORČEN ODLUKOM SUDA U MAKEDONIJI, PORUČUJE: DA SAM NEKOG OŠAMARIO U SUDU, DOBIO BIH VEĆU KAZNU PORODICA Marinković iz Ćuprije u neverici je primila vest o odluci makedonskih pravosudnih organa.

Aleksandar, rođeni brat Nikole (24), koji je posle nekoliko dana podlegao povredama, i stric osmomesečnog Andrije, stradalog na mestu teške nesreće, rekao je „Novostima“ da porodica, posle konsultacije sa advokatom, planira da Radojkovića privatno tuži za pretrpljeni duševni bol, jer mu se ne može dva puta suditi za isto krivično delo. – Malo je reći da nismo zadovoljni presudom, ali nas u Skoplju niko ništa nije pitao, iako smo dva puta bili tamo.

Ovo je odluka koja ide na dušu javnog tužioca.

Da sam nekome udario šamar u sudu, dobio bih veću kaznu nego što je dobio čovek koga mi zovemo ubicom – ogorčen je Aleksandar. J. Ć.

SHARE

Оставите одговор