SHARE

FUDBALERI Vojvodine, ne kriju, da bi želeli da se u godini jubileja, kada njihov klub slavi ceo vek od osnivanja, okite i šampionskom titulom, s obzirom na to da su je proletos čestitali osvajanjem pehara pobednika Kupa Srbije.

Prvi korak ka cilju, koji može da odredi finiš fudbalske jeseni, jeste odmeravanje sa liderom na njegovom stadionu u Humskoj, na kojem su Novosađani u poslednjih par sezona znali dobro da odigraju i odnesu bodove.

Pored novije tradicije, jer je stara u potpunosti na strani “crno-belih”, u novosadskom superligašu se uzdaju u sopstvenu formu i veliku želju u kojoj, ističu, ne bi smeli da sagore. – Biće dobra utakmica, siguran sam u to – kaže Marko Poletanović, pokretač akcija novosadskog tima. – I u prethodnim duelima u Beogradu igralo se otvoreno sa obe strane, za gol više, sa mnogo šansi pa je logično da i u nedelju uveče publika vidi otvoren i neizvestan duel.

Očekuje se da glavna bitka bude na sredini terena, što je sasvim izvesno, ali mnogo toga odlučivaće se u prednjoj, odnosno zadnjoj liniji, kako kod nas, tako i kod njih.

Mislim da, ako pružimo partiju na nivou koji inače držimo, uz disciplinu, visoku koncentraciju i veliku želju, možemo na kraju da pobedimo.

Kapiten Vojvodine takođe smatra da osvojena tri boda, u situaciji kada su rivali na istoj polaznoj liniji za finiš, mogu da odrede jesenjeg prvaka. – Posle derbija i nama i “crno-belima” predstoje još četiri veoma teška duela, ali pobeda donosi veoma mnogo.

Pored bodovne prednosti tu mislim pre svega na dodatno samopouzdanje za finiširanje prvenstvene trke u punom sprintu.

Naravno da bi to mnogo značilo za postizanje krajnjeg cilja, i smatram da može da odluči – kaže Poletanović.

Slobodan Novaković naglašava da je za Novosađane najvažnije da ne odustanu od sopstvenog modela igre koji je od starta jeseni donosio rezultat. – Napašćemo ih, pre ili kasnije i svakako nećemo odustajati od naše igre.

Nas odlikuje upravo napadački fudbal i to ćemo demonstrirati.

Naravno, veoma dobro znamo da se Partizanu ne preti i nećemo se zaletati, ali izborićemo se za svoju igru na terenu, pa kako bude – kaže Novaković. – Praktično, cela jesen će da stane u jedan meč.

Partizan je imao strašnu seriju, zatim zastao i utakmica sa nama mu je za vađenje.

Mi smo, opet, u dobrom ritmu, držimo naš tempo sa namerom da nastavimo sa uspesima i izvesno je da će to biti dobra utakmica – zaključio je Novaković.

BEZ SRLjANjA VEZISTA Janko Tumbasević ne predviđa lep i efikasan meč: – Glavna bitka vodiće se na sredini terena jer će tu većina igrača biti skoncentrisana za početnu prednost i organizaciju.

U derbijima su moguća sva tri rezultata i smatram da bi naša početna prednost trebalo da se ogleda u uobičajenom pristupu igri, na osnovu kojeg možemo da se nadamo povoljnom rezultatu.

Naravno, nikako ne bi trebalo srljati, već disciplinovanom igrom organizovano čekati svoju priliku.

Neće ih baš biti mnogo i zato je najvažnije iskoristiti one koje se ukažu.

SHARE

Оставите одговор