SHARE

Jesu li rukometaši uhvatili zalet ili je relativno laka pobeda nad Crnogorcima bila samo optička varka? Vizija Dejana Perića, vršioca dužnosti selektora Srbije, ogledaće se i kroz prizmu teškog gostovanja Izraelu u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Poljskoj 2016, sutra od 19.45. – Analizom prve utakmice došli smo do zaključka da nas pomalo progone duhovi prošlosti.

Igračima nije lako da zaborave činjenicu da neće učestvovati na predstojećem planetarnom šampionatu u Kataru zbog toga što su u revanšu baraža protiv Čeha ispustili osam golova prednost iz prvog susreta.

Ali, ko se uvek vraća u prošlost, kakva god ona bila, taj ne može da stvori realnu sliku budućnosti – svaka izjava stratega “orlova” zvuči kao mali motivacioni govor.

Vetar u leđa sa više nego popunjenih tribina “Pionira” bio je preko potreban igračima koji se svaki dan bude sa činjenicom da su u više navrata izneverili očekivanja. – U životu i u sportu poverenje mora da se zasluži.

Ne živi se od jednog srebra, potrebno je iz dana u dan graditi odnos sa navijačima.

Jedni bez drugih ne možemo, a drago mi je da su prepoznali odnos reprezentativaca prema dresu i njihovo veliko zalaganje – naglasio je nekada najbolji golman sveta.

Po dve ekipe iz svake grupe, kao i najbolja treća, plasiraće se na Šampionat, a u našoj postoji interno takmičenje srpskih trenera.

Perić je nadmudrio svog nekadašnjeg učitelja Ljubu Obradovića, koji sa velikim ambicijama vodi Crnogorce, a sada je na redu Dragan Đukić. – Izraelci umeju da budu dosta neugodni, ali ako ponovimo dobru odbranu, bićemo blizu ostvarenja jesenje misije, a to su četiri boda u prva dva kola – zaključio je v. d. selektora.

BEZ PRODANOVIĆA Mladi Darko Đukić u potpunosti je opravdao poverenje Perića u meču sa Crnogoracima, a protiv Izraelaca će biti jedina opcija na desnom krilu! Šef stručnog štaba rešio je da iz tima izostavi Rajka Prodanovića i golmana Strahinju Miliću.

Posle uvodna dva kola kvalifikacija za EP, “orlovi” će imati reprezentativnu pauzu sve do kraja aprila, kada će dva puta odmeriti snage sa Islandom.

SHARE

Оставите одговор