SHARE

Nino Pekarić, najiskusniji fudbaler Vojvodine, naglašava da nedeljni duel s Partizanom neće doneti neku veliku odluku, i da sa te strane ne bi trebalo opterećivati mlade igrače novosadskog sastava.- Derbi ne odlučuje ništa, pošto ima još da se igra do kraja – kaže Pekarić. – Naravno, to ne znači da mi ne moramo maksimalno da odigramo taj meč.

Naprotiv.

Na dobrom smo putu, imamo naš model i na nama je da igramo dobar fudbal, a to donosi rezultat.

U svako slučaju, najvažnije je da damo sve od sebe i pokažemo šta znamo u odmeravanju sa Partizanom, pa neka pobedi bolji.

Novosađani će, kako potvrđuje Bojan Nastić, levi bek Vojvodine, sutra napasti crno-bele na terenu njihovog stadiona u Humskoj.- Naravno da se nećemo braniti, jer cilj je, što je smatram potpuno sportski, stalno ići napred.

Imamo mogućnost da preuzmemo vodeću poziciju i ne samo zbog toga, igraćemo na pobedu.

Sa takvim ambicijama ulazimo u sve duele, a suština je da odigramo naš prepoznatljiv model, da diktiramo tempo…

Poštujemo Partizan, ali Vojvodina se ne sklanja.

U derbiju može da odluči sjajan potez ili greška, ali kada se sve sabere, šanse su jednake, 50:50 – kaže Nastić.

Ulogu favorita prepušta Partizanu a njega interesuje sopstveno dvorište.

Lazar Veselinović, najbolji strelac Vojvodine, takođe naglašava da bi derbi trebalo da bude praznik za oči punih tribina, na kojima očekuje veliki broj pristalica tima sa „Karađorđa“.- Za utakmicu sa Partizanom nismo se pripremali po nekom posebnom receptu, već uobičajeno, kao za svaku utakmicu u kojoj želimo da se nadigravamo.

Smatram da bi trebalo domaćinu da damo ulogu favorita, a u varijanti su sva tri moguća rezultata.

Naravno, napašćemo domaćina i igrati našu igru kao i do sada, jer znamo koje su naše prednosti uz sav respekt crno- belima, a želja je da ostvarimo pozitivan rezultat – kaže Veselinović.

SHARE

Оставите одговор