Košarkaški klub Crvena zvezda Telekom je u saradnji sa tehničkim partnerom Evro Đuntijem u Hali 1 beogradskog sajma knjiga organizovala veoma zanimljiv događaj sa ciljem da se promoviše sport i čitanje kao poželjne vrednosti među mladima. Čarls Dženkins, Marko Tejić i Nemanja Dangubić posetili su štand našeg parnera i družili se sa posetiocima Sajma.

U centru pažnje bili su najmlađi čitaoci, koji su imali prilike da upoznaju svoje idole.

Mališani su mogli da uživaju u najlepšim bajkama u interpretaciji igrača Zvezde, ali i da čuju brojne zanimljive priče iz sveta košarke ivrlo korisne savete.

Marko Tejić je preneo svoja iskustva koja je stekao pohađajući Koledž Beograd koji se nalazi u sistemu Crvene zvezde.

Govorio je o značaju obrazovanja kod sportista. Čarls je zajedno sa mališanima učio srpski jezik, što je izazvalo oduševljenje svih prisutnih i puno osmeha.

Najviše posla imao je Nemanja Dangubić koji se odlično snašao u novoj ulozi i pročitao najviše bajki okupljenim mališanima, a potom usledio je i kviz.

Dangubić i Tejić su postavljali pitanja mališanima, a posle svakog tačnog odgovora usledile su nagrade u vidu slatkiša i knjiga.

Na kraju druženja devojčice i dečaci, kao i ostali prisutni imali su prilike da se slikaju sa svojim idolima. – Veliko je zadovoljstvo družiti se sa klincima i podeliti svoja iskustva sa njima.

Drago mi je da sam učestvovao u ovoj akciji i imao prilike da na neki način posavetujem najmlađe navijače – rekao je Nemanja Dangubić oduševljen onim što je video na Sajmu, a na njegovu priču nadovezao se Tejić:- Jako lepo iskustvo za sve nas, uvek je sjajno kada te sačekaju nasmejana deca kojoj ovo mnogo znači.

Dobro je što klub vodi računa o edukaciji najmlađih.

Ja sam završio Koledž Beograd koji je u sklopu Crvene zvezde i znam koliko je obrazovanje značajno, pa sam iskoristio priliku da posavetujem i ove devojčice i dečake.

KK Crvena zvezda Telekom i Evro Đunti na sjajan način su povezali sport i edukaciju i napravili događaj koji je privukao veliku pažnju.

Ovo je samo prvi u nizu ovakvih projekata, jer će Zvezda u saradnji sa Evro Đuntijem realizovati još društveno odgovornih projekata u narednom periodu.

Tome se unapred raduje i Dženkins:- Bilo je sjajno.

Učio sam srpski zajedno sa mališanima, čitali su bajke, nisam baš razumeo ali sve te priče jako dobro znam.

Bilo je odgromno interesovanje i drago mi je što smo obradovali brojne dečake i devojčice svojim dolaskom – zaključio je Dženkns.

Leave a Reply