SHARE

Ceo svet se i dalje smeje.

Pitaćete, čemu se smeje, „Sport” će da odgovori: smeje se „golu”, koji je Genk, sredinom nedelje, „postigao” u pobedi nad Lirsom (3:0).- Deo sam tog sveta, smejem se, posle svega, i ja, ali, u tom 66. minutu utakmice nije mi, naravno, baš kao i mojim saigračima, trenerima i navijačima, bilo do smeha, čudu nisam mogao da se načudim, ma, još se čudim potezu sudije, koji je pokazao na centar, za Genkovih 2:0 – komentariše golman Boban Bajković u razgovoru za „Sport”.

Lepo se vidi na snimku da lopta nije prešla gol-liniju?- Kakva vajda od snimka?!Komisija će da kazni arbitre?- Nikakva uteha.

Pašće pomoćnik, s njim i glavni delilac (ne)pravde?- Nije to briga koja me sad zaokuplja.

Kageov šut u nespornom trenutku bio je izvanredan?- A, moja intervencija? – uzvraća Bajković.

Kad već „insistirate”, i ona je bila odlična, zakačili ste loptu, koja se od prečke odbila na zemlju?- Odbila se bar pola metra ispred crte, brže-bolje sam se opet bacio, ščepao je, zatim sam ustao, spremao se da je degažiram, kad ono…

Grom iz vedra neba.

Prilazi mi sudija i saopštava da je, na signal asistenta, priznao gol.

Da, gol, koji, zapravo nije ni bio?! A, „strelac”? Posle šuta nije se radovao, čemu, molim vas, da se raduje? Pa ipak, nije ostao sportist do kraja, zaboravio je na fer-plej, odjednom je pojačao gas u trčanju, usledili su i skokovi kad je zapazio šta je sudija uradio.

Pogledajte, uostalom, snimak na internetu, obratite pažnju i na reakciju iznenađenog kormilara Genka…

Igrači Lirsa su poleteli ka pomoćnom sudiji?- Zar je trebalo da ćute i mirno prihvate nepravdu? Sevnuli su tom prilikom i žuti kartoni, nešto kasnije ostadosmo na terenu bez dvojice isključenih fudbalera…

U takvom rasporedu snaga ređale su se akcije Genka, bilo je situacija i pet na jedan, u nekoliko mahova sprečio sam ubedljiviji poraz.

Dakle, nezadovoljan sam arbitražom i prezadovoljan svojim učinkom.

Lirs je iznad zone ispadanja, zahvaljujući, umnogome, vašem transferu?- Lepo je čuti.

To su činjenice?- Ne bih ništa da dodajem, ali, ni da oduzimam.

Pomogli ste treneru Slaviši Stojanoviću da uzme vazduh?- A, koliko je tek Stojanović pomogao meni, kad me pozvao usred sezone? Imam obavezu prema njemu, imam obavezu i prema njegovim saradnicima Živkoviću i Kostiću, imam obavezu i prema navijačima Lirsa da što bolje branim i dam pečat na sezonu u kojoj je cilj očuvanje elitnog statusa.

U ligi koja je izuzetno teška za prognozu, gde nema taktiziranja, pošto svi posežu za ofanzivom, a, na svakoj utakmici pljušte golovi.

Niko unapred nije siguran u pobedu, za razliku, recimo, od onoga sa čim sam se suočavao u Zvezdi, kada se, u 90 odsto slučajeva, još u tunelu znalo da trijumf ne može da nam izmakne.

Ne zaboravite da je Lirs igrao nerešeno sa Anderlehtom i Standardom – zaključio je Boban Bajković.Čuvar Lirsove nade u opstanak.

STRUČNI ŠTAB U ISTOJ ULICIGrad Lirs?- Simpatičan, mali, sve je tu, Stojanović, Živković, Kostić i ja stanujemo u blizini centra, razdaljina između nas nije veća od kilometra, pogodio sam što sam ovde došao – ističe Bajković.

TRAŽE GA BOGATIJI OD LIRSABajkovićeve odbrane ne prolaze nezapaženo, štaviše, kako „Sport” saznaje, sve je više zainteresovanih, bogatijih klubova od Lirsa, da ga, od sledećeg leta, vide u svojoj sredini.- U prvom planu je opstanak Lirsa, sve drugo može da sačeka.

Daleko je jun – kaže Bajković.

SHARE

Оставите одговор