Vojvodina u Humsku stiže ipak nekompletna.

Kreator igre Marko Ivanić i desni bek Darko Puškarić, sasvim je izvesno, neće u nedelju igrati u derbiju na stadionu Partizana.

To je u razgovoru s novinarima potvrdio Zoran Marić, šef stručnog štaba Vojvodine, ne krijući razočaranje što u odmeravanju sa crno-belima, koje može mnogo toga da odluči, nije u prilici da računa na dvojicu sjajnih fudbalera.
Mesto desnog beka, po svemu sudeći, zauzeće Marko Živković, igrač koji je upravo iz redova Partizana početkom godine prešao na fudbalski centar „Vujadin Boškov“ i odigrao celo proleće.

Ulogu organizatora trebalo bi da preuzme iskusni Slobodan Novaković, dete Vojvodine, koji se letos iz Subotice vratio u matični klub. – Kadrovska situacija je trenutno takva, jer, Puškarić je prinuđen na „karton pauzu“ a Ivanića, koji se još nije oporavio od povrede, ne želimo da izlažemo riziku da je obnovi – kaže Marić. – Pripreme za gostovanje Partizanu teku u jednakom ritmu kao i za sve prethodne duele, bez preterane pažnje i bez obzira na to što smo svesni da je reč o derbiju.

Dobro je što se stvara pozitivan ambijent i nagoveštava lepa utakmica.

Novosadski strateg naglašava da u derbi obe ekipe ulaze sa iste tačke, s jednakim brojem bodova i dosadašnjim učinkom, pa su u opticaju sva tri rezultata. – Igraće se otvoreno i zaista je moguć svaki rezultat.

Vojvodina ima kvalitetan tim, kao i Partizan, što obećava dobar fudbal.

Mi se uzdamo u snagu kolektiva i uz timski pristup u kojem inspiracija pojedinca može da prevagne u našu korist.

Smatram da imamo znanja i moći da pobedimo Partizan, i da sa tim ciljem i putujemo u Beograd.

Međutim, ne pretimo crno-belima, naravno, niti kažem da ćemo pobediti.

Kod mojih igrača primetna je određena doza optimizma i nemamo čega da se plašimo već, kažem, idemo da se, s obzirom na to da imamo jednak skor, izmerimo sa rivalom – ističe Marić.

Ekipa koja osvoji ceo plen, na neki način, može da poveća šanse za osvajanje jesenje titule prvaka. – Nemamo nimalo lak raspored do kraja, ni mi ni Partizan.

Ono o čemu bi trebalo da vodimo računa u derbiju jeste činjenica da igramo protiv ekipe koja u svojim redovima ima sjajne pojedince sa umećem da jednim potezom reše utakmicu.

Naravno, analizirali smo igru sutrašnjeg domaćina koji trenutno ima dva, nazovimo ih neuspeha, što je posledica igranja na tri fronta, i to svakako ostavlja trag na igračima i da je ekipu sustigao umor.

To možda može biti prednost za naš tim, ali jasno je da se ne smemo opustiti i razmišljati u tom pravcu, jer sve to ne mora ništa da znači – objašnjava Marić.

OPASNOST IZ PREKIDA Opasnost u duelu sa Partizanom preti sa svih strana. – Najveća opasnost nam preti iz prekida jer crno-beli imaju sjajnog Drinčića, koji je neprikosnoven u tom segmentu igre.

To oružje naš sutrašnji domaćin zna da koristi a teški su mehanizmi za odbranu od toga.

Takođe, tu je i izuzetno pokretljivi Škuletić, u svakom momentu igrač opasan po gol.

Kažem, Partizan možda nije u idealnom momentu forme, ali to nije dovoljno da se i pobedi – ističe Marić.

Ostavi poruku