SHARE

Najpoznatiji begunac u SAD Erik Metju Frejn, poznat kao “američki četnik”, uhapšen je bez borbe nakon skoro sedam nedelja skrivanja.

Frejn, koji je osumnjičen za ubistvo policajca, predao se bez ispaljenog hica iako je bio naoružan, a skrivao se u napuštenom aerodromskom hangaru kod Bak Hila, u Pensilvaniji.

Potraga za njim je trajala 48 dana, a u njoj je učestvovalo više od 1.000 policajaca i agenata.

Frejn je dospeo i na listu FBI deset najtraženijih ljudi u SAD i za bilo kakvu informaciju je nuđeno 175.000 dolara.”Možemo da potvrdimo da je Erik Frejn u pritvoru.

Više informacija biće objavljeno naknadno”, saopštila je policija Pensilvanije.

CNN navodi, pozivajući se na više izvora, da je begunac bio naoružan, da je nađeno najmanje jedno oružje kod njega i da se predao nakon poziva policajaca koji su ga otkrili.

Erik Metju Frejn, nekadašnji student ruskog i srpskog jezika, iz zasede je ubio jednog, a ranio još jednog policajca 12. septembra. 31-godišnjaka je potom FBI stavio na listu deset najtraženijih ljudi, a prema prvim rezultatima istrage, on je napad na policajce planirao više od šest meseci.

Ekipe specijalne policije nedeljama su pretraživale predele planine Ponoko, korišćen je i balon za nadgledanje, neke škole su bile zatvorene, a lokalnom stanovništvu je bio i zabranjen lov.

Frejn je privukao pažnju svetske javnosti nakon što se otkrilo da pripada grupi koja “oponaša” srpsku vojsku i bavi se tehnikama preživljavanja u prirodi, a tokom potrage su u šumi pronađeni i opušci cigareta iz regiona.

Na fotografijama je uglavnom obučen u srpsku vojnu uniformu.

SHARE

Оставите одговор