SHARE

REKONSTRUKCIJA Vlade, koja se planira za početak sledeće godine, biće prilika za kadrovsko osveženje ministarskog kabineta, ali i za potpuno raščišćavanje političkih odnosa unutar vladajuće koalicije.

Naime, rat „niskog intenziteta“, koji mesecima traje na relaciji SNS-SPS, trebalo bi konačno da dobije epilog.

Jer, u decembru je i kongres socijalista, na kojem će da se razreše unutarpartijska trvenja, koja su se odrazila i na vladajući savez.

Konkretno, ukoliko pretegne kritička politika prema Vladi, koju predvodi predsednik Izvršnog odbora SPS Branko Ružić, to bi moglo da dodatno pogorša odnose između socijalista i naprednjaka.

U tom slučaju, ne bi bilo isključeno ni da se radikalnije promeni stranačka slika Nemanjine 11, a spekuliše se da Boris Tadić i njegova Socijaldemokratska stranka već figuriraju kao rezervni igrači.

Portparol SDS Konstantin Samofalov kaže za „Novosti“ da ta stranka nije vodila nikakve razgovore o ulasku u rekonstruisanu Vladu, niti razmišljaju o tome: – Nećemo ulaziti u vlast u kojoj bi bile i stranke koje su nosioci korupcije i sa kojima ne možemo da radimo u interesu građana i sprovodimo naše političke ciljeve.

Mi smo jedina opoziciona stranka u Srbiji koja nije na vlasti ni na republičkom, ni na nivou APV.

Tako će i biti dok god smatramo da iz te pozicije možemo više doprineti interesu građana i Srbije.

Dok se te političke igre zakuvavaju iza pozornice, na površini ministri pripremaju redovne izveštaje o radu koje će dostaviti premijeru Aleksandru Vučiću i koji bi trebalo da budu glavno merilo za rekonstrukciju.

Ministar prosvete Srđan Verbić poručio nam je da će izveštaj dostaviti Vladi u predviđenom roku, a da je odluka o rekonstrukciji kabineta na premijeru Vučiću.

Ni Bratislav Gašić, ministar odbrane, nije želeo da procenjuje da li će biti na listi „sigurnih“ ili onih kojima će fotelja biti uzdrmana: – Zahvalan sam premijeru što mi je ukazao poverenje da budem u njegovom timu.

On je taj koji ocenjuje moj rad.

Ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković završila je izveštaj o radu, koji će javnosti biti prezentovan nakon razmatranja u Vladi: – Ministarstvo i ja lično smo fokusirani na realizaciju zadataka i dostizanje ciljeva koji su pred nama.

O rekonstrukciji ne razmišljam, o tome će odlučivati premijer i članovi Vlade kada i ako za to dođe vreme.

ILIĆ: STALNO ME “REKONSTRUIŠU“ IZVEŠTAJ o radu još nije počeo da piše Velimir Ilić, ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije: – Trenutno imamo mnogo obaveza na obnovi od poplava.

Svoj posao radim profesionalno i ne bavim se time ko će ostati u Vladi, a ko ne.

Pa mene ionako, malo-malo, pa rekonstruišu po medijima.

SHARE

Оставите одговор