SHARE

Magistar psihologije Bojana Jeličić iz stručnog ugla o nasrtaju trenera Partizana na prvotimca Mihajla Andrića Vujoševiću potreban stručnjak Nedopustivo je drugi put tolerisati ovakvo neadekvatno ponašanje.

Klub i Savez treba da reaguju.

Volela bih kada bi trener postao svesniji, stekao uvid u realno stanje stvari, odlučio da napravi taj korak i pomogne sebi Većina je šokirana, neki već navikli…

Kažu da je bolje sprečiti nego lečiti, ali ovde nije rađeno ni jedno, ni drugo… Šta kažu stručna lica, posle novog incidenta i novog fizičkog nasrtaja na igrača u režiji stratega Partizana Duška Vujoševića posle meča Evrokupa protiv Hapolea u Jerusalimu? Magistar psihologije Bojana Jeličić, koja je godinama brinula o mentalnom stanju naše ženske rukometne reprezentacije, smatra da uopšte ne treba da postoji bilo kakva dilema ako se komentariše napad šefa struke šampiona Srbije na Mihajla Andrića – Kako da ga komentarišemo takvo ponašanje osim kao totalno neprimereno, akcentujući da se to Vujoševiću dešava drugi put u kratkom vremenskom periodu.

Dakle, tolerisati drugi put ovakvo neadekvatno ponašanje nije dopustivo, jer bi to predstavljalo „slanje poruke” da je to OK.

Jeličićeva kaže i da treba prvo sačekati reakciju „iz kuće”. – Interesuje me kakva će biti reakcija samog Košarkaškog kluba Partizan, jer će nam ona mnogo reći o tome šta dalje možemo očekivati.

Nije moje da predlažem kažnjavanje i način, zato i kažem da me zanima reakcija kluba, pa i Saveza…

Oni isto tako treba da preuzmu odgovornost za rešavanje i sprečavanje ovakvih daljih incidenata i slične problematike – jasna je Jeličićeva.

Kako ste već zapazili, ovo se dešava drugi put u poslednjih nekoliko meseci, jer je u finišu prošle sezone, u junu, Vujošević uhvatio za vrat i davio Bogdana Bogdanovića, aktuelnog prvotimca Fenerbahče Ulkera. – Da, kako sam već napomenula ovakva situacija događa se drugi put u kratkom vremenskom periodu, što je svakako otežavajuća okolnost ukoliko bi trebalo da izracionalizujemo postupak trenera.

Mada, ja bih i dalje volela kad bi trener postao svesniji, stekao uvid u realno stanje stvari i odlučio da napravi taj korak i pomogne sebi prihvatajući savet stručnog lica za datu oblast.

Kako sve ovo može da se odraziti na psihu košarkaša Partizana? – Tolerisanje i neobaziranje na postojeći problem čini igrače kluba ne samo nesigurnim, čak i uplašenim, nezaštićenim…

I to ne samo momke iz Partizana, već i igrače ostalih klubova, jer nesankcionisanjem ili neadekvatnim sankcionisanjem ovakvog ponašanja „šalje se poruka” da je dozvoljeno ponašati se na ovakav ili sličan način prema svojim saigračima ili saradnicima, što narušava mentalni balans, kao i u osnovi samu grupu i međuljudske odnose u njoj – objašnjava magistar psihologije Bojana Jeličić.

SHARE

Оставите одговор