SHARE

POSLE odluke SDS da ne ulazi u Vladu Vojvodine, čime su na „tankom ledu“ ostale demokrate i ligaši, ostaje dilema – hoće li na narednoj sednici parlamenta Pajtićeva vlada biti rekonstruisana ili će i formalno pasti.

U SNS veruju da je planirana rokada „propala stvar“, a u redovima DS i LSV sve oči su sada uprte u Ištvana Pastora. – Nas je ohrabrila Pastorova najava nastavka pregovora o izlasku iz političke krize, jer je jasno da smo bili u pravu kad smo upozoravali da je priča o rekonstrukciji samo pokušaj DS i LSV da zadrže vlast – kaže Predrag Matejin, šef poslaničkog kluba SNS.

Matejin navodi da je Pastorova ideja o koncentracionoj, odnosno programskoj vladi u kojoj bi učešća uzeo i SNS najbolje rešenje za period od godinu dana, do redovnih izbora.

Dok SNS ukupnom zbiru opozicionih mandata pridodaje i tri Tadićeva, DS i LSV se nadaju da će Pastorov SVM ostati član vladajuće koalicije i tako spasti Pajtićev tron.

Jer, matematika je neumoljiva.

Zbir mandata DS i LSV iznosi 58, što znači da natpolovičnu većinu u parlamentu od 120 poslanika može da im obezbedi samo Pastor sa svojih sedam mandata. – Jeste da smo tokom 14 godina partnerstva u raznim periodima imali nesporazuma sa SVM, ali smo ih uvek prevazilazili, pa što ne bismo i sada – kaže za naš list Branislav Bogaroški, šef poslaničkog kluba LSV.

SEDNICA MOŽDA U PONEDELjAK POKRAJINSKA vlada juče je odlučila da zatraži od Pastora da sednicu Skupštine, na kojoj bi se raspravljalo o rekonstrukciji, zakaže za ponedeljak.

Predsednik parlamenta je poručio da će zasedanje zakazati čim stigne formalni zahtev.

SHARE

Оставите одговор