SHARE

Stranci koji ratuju u dobrovoljačkim bataljonima, ukoliko to žele, mogu da dobiju ukrajinsko državljanstvo, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Arsen Avakov.”U bataljonu ‘Donbas’ i drugim bataljonima ima dobrovoljaca koji pomažu da se zaštiti država i znam da postoji obraćanje tih ljudi predsedniku kako bi dobili državljanstvo Ukrajine”, rekao je on a prenosi Ukrinform.

Avakov je izrazio uverenje da će predsednik Ukrajine Petro Porošenko uvažiti zahteve stranaca koji su u doborovoljačkim jedinicama, navodi ukrajinska državna agencija.

Ministar policije Ukrajine je danas odbacio kao laž izjavu premijera samoproglašene Donjecke Narodne Republike Aleksandra Zaharčenka da je pronađena masovna grobnica sa telima 287 žena kod Krasnoarmejska, gde je bio stacioniran ukrajinski dobrovoljački bataljon “Dnjepar-1”.

MUP je, kako prenose ukrajinske agencije, posthumno nagradio 69 svojih pripadnika za hrabrost tokom “antiterorističke operacije”, a predsednik skupštine Aleksandar Turčinov i Avakov nagradili su ordenima, medaljama i poklonima učesnike operacije i njihove porodice.

Naziv Ukrajinskog heroja i orden Zlatne zvezde dobili su policijski general Sergej Kuljčicki i poručnik Bogdan Zavada.

Zamenik komandira bataljona “Azov” Vadim Trojan, koji je u maju stupio dobrovoljno u taj bataljon i borio se kod Marijupolja i Ilovajska, imenovan je za načelnika glavne uprave MUP za Kijevsku oblast, izveštava Ukrinform.”Smatram da patriote koje su dokazale u borbi svoju predanost zemlji i kompetentnost mogu zajedno sa starim stručnjacima doneti novi očekivani kvalitet policiji”, rekao je Avakov.

SHARE

Оставите одговор