SHARE

JAMENA – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će uskoro početi da se isplaćuje pomoć podstanarima u objektima u kojima su ostali bez pokućstva posle majskih poplava.

Vučić je u razgovoru sa meštanima sela Jamena u opštini Šid, koje je stradalo u poplavama, rekao da država može i hoće da pomogne i da će to i uraditi, ali je zamolio građane da imaju razumevanja za napore koje država čini.

Na izraženu bojazan meštana da su moguće malverzacije, Vučić je rekao da, na žalost, uvek ima onih koji žele da se okoriste nesrećom drugih.

On je naveo primer da je u jednim novinama objavljeno da čovek nije dobio ništa, a da se ispostavilo da je ustvari dobio 250.000 dinara, krevete i dušeke, građevinski materijal, belu tehniku… Premijer je rekao da je s druge strane zadovoljan zbog toga što postoji precizna evidencija i što se tačno zna koji su to ljudi, ali da, “na našu sramotu, policija sada mora da se bavi takvim stvarima”. “Moramo da hvatamo lopove koji koriste narodnu muku i koriste se nesrećom drugih”, rekao je Vučić.

Govoreći o podstanarima koji žive u objektima koji su nastradali u poplavama, Vučić je naveo primer da je jedan od vlasnika objekta dobio novac, a zatim nestao, tako da je taj podstanar ostao bez ikakve pomoći.

On je dodao da je ne samo zbog tih stvari pripremljen program za pomoć podstanarima.

Evropska unija je obezbedila 620.000 evra za obnovu posle poplava u opštini Šid.

Od tog novca 320.000 evra biće izdvojeno za obnovu privatnih kuća, odnosno izgradnju pet montažnih kuća i 22 sanacije, dok se u selu Jamena zida osam privatnih kuća, za šta će biti izdvojeno 240.000 evra.

Ostatak novca od 60.000 evra biće izdvojen za podršku poljoprivrednim gazdinstvima.

Obnova kuća je počela juče, a trebalo bi da bude završena do 15. decembra.

SHARE

Оставите одговор