SHARE

UEFA će od sezone 2015/16. reorganizovati Ligu šampiona za mlade timove i tako pružiti šansu za takmičenjem i manjim savezima meću kojima je i Srbija!
Naime, paralelno sa grupnom fazom Lige šampiona za „U 20“ (32 tima), održavaće se dve eliminacione runde 32 šampiona zemalja poređanih po UEFA koeficijentu među kojima je i Srbija.

Osam pobednika iz te grupe „Domaći šampioni“ igraće baraž protiv osam drugoplasiranih iz Lige šampiona za plasman u osminu finala.

Direktno u osminu finala plasiraće se osam pobednika grupa LŠ.- U Ligi šampiona po novom formatu mogu da igraju igrači rođeni 1. januara 1997. i mlađi, a UEFA je Savezima ostavila da sami odrede koju će ekipu poslati, jer uslovno neko može i kadete da odredi.

Naš je predlog da Srbiju predstavlja šampion Omladinske lige Srbije – istakao je generalni sekretar FS Srbije Zoran Laković, uz obrazlaganje čitavog sistema.

Svaka ekipa može da ima tri starija igrača u timu, sve troškove za 24 člana snosi UEFA, a mečevi se mogu igrati na stadionima prve kategorije.

SHARE

Оставите одговор