SHARE

Jedan od najvećih klubova na svetu, Real Madrid odlučio je da ipak promeni ime stadiona.

Razlog je, naravno, novac, pošto je „kraljevski klub” potpisao dugoročni strateški sporazum sa naftnom kompanijom IPIC iz Abu Dabija, koji, između ostalog, uključuje i rekonstrukciju njegovog čuvenog stadiona “Santjago Bernabeu”, ali i promeni imena. – Ovim komercijalnim dogovorom Real će ostvariti jedan od velikih izazova i pretvoriti stadion Santjago Bernabeu u najbolji sportski objekat na svetu – navodi se na sajtu Reala.

Pored rekonstrukcije stadiona, unosnim sporazumom predviđeno je širenje Realove fudbalske škole po svetu i stvaranje nove digitalne medijske platforme. Španski mediji tvrde da je kompanija sa Bliskog Istoka za 500 miliona evra kupila pravo na promenu imena stadiona i da će se on ubuduće zvati “Abu Dabi Bernabeu”, a da je ugovor potpisan na 20 godina. – Ovaj stadion je vlasnik 10 titula prvaka Evrope.

Real Madrid uz podršku odanih članova i pristalica nikada ne odustaje, kao što smo učili od Bernabeua i Di Stefana.

Titule i pobede uvek su polazna tačka.

Cilj „deset” zahteva postavljanje cilja „jedanaesta” i ako smo bili najbolji u 20. veku, neka bude obaveza da budemo najbolji i u 21, tako da je ovaj sporazum sa IPIC strateški – rekao je predsednik Reala Florentino Perez.

Radovi predviđaju izgradnju pokretnog krova, velikog šoping centra, hotela i niza drugih sadržaja, a trebalo bi da budu završeni do 2017. godine.

SHARE

Оставите одговор