SHARE

SA prvim hladnim danima i slavskim kolačima kreće rukometna euforija, a “orlovi” u svom toplom domu tradionalno odlome veći deo pogače od protivnika.

Nije Srbija domaćin četvrtog prvenstva u poslednje dve godine, ali na startu novog ciklusa kvalifikacija, “Pionir” se tresao kao u stara, srećnija vremena.

Crnogorci su imali privilegiju da osete atmosferu karakterističnu za velike šampionate, a naši momci su asfaltirali prvu deonicu puta ka EP 2016. u Poljskoj (25:21). – Bili smo u velikom grču – otkriva Rastko Stojković ono što se samo u pojedinim momentima videlo na terenu. – Utakmica je imala specifičnu težinu, jer smo na novom početku, a pribojavali smo se starih grešaka.

Ali, čim smo probili led, znali smo da su dva boda u džepu.

Sledeća dva bi trebalo da budu uz još lepšu igru. Ukupno četiri boda posle gostovanja autsajderu Izraelu u nedelju bila bi najbolja moguća zimnica pred prolećne susrete sa Islandom, blagim favoritom grupe četiri.

Perićevi izabranici nemaju izbora, moraju da budu među najbolje dve ekipe koje idu na EP.

Posle sramne eliminacije u baražu za SP u Kataru protiv Čeha, to je najmanje što mogu da učine. – Celu utakmicu smo igrali pod opterećenjem, ali ovoga puta nismo prokockali veliku prednost.

Srećom, ovoga puta smo uspeli da zadržimo odbranu na visokom nivou do samog kraja – čak i najiskusniji poput Nenada Vučkovića još osećaju posledice burne prošlosti.

Najmlađi nemaju taj problem.

Darko Đukić pogodio je sedam od osam šuteva i preko noći od dečka koji obećava postao igrač koji drma startno mesto Rajka Prodanovića, doskora maltene jedine opcije na desnom krilu. – Selektor Perić je baš imao hrabrosti da me gurne u vatru.

Drago mi je da smo mu na debiju na klupi Srbije podarili pobedu – već se stvara očinska veza između v. d. šefa stručnog štaba i talentovanog Nišlije. – Moj “Čair” je godinama bio najbolji domaćin svih rukometnih selekcija, ali “Pionir” je nešto sasvim drugo.

Kad te bodri toliko hiljada ljudi, lakše je da daš maksimum. ČUTURA IKS FAKTOR KAO da nikada nije napuštao tim…

Dalibor Čutura vratio se u reprezentaciju posle više od dve godine i odmah povezao redove u napadu. – Bilo je lepo podsetiti se Evropskog u Beogradu – kroz osmeh je pričao član srebrne generacije. – Retkost je da se rukometna utakmica igra u “Pioniru” pred tolikim brojem navijača.

Drago mi je zbog toga i zbog važna dva boda.

Nadam se da ćemo ih duplirati u Izraelu.

SHARE

Оставите одговор