SHARE

„NOĆ veštica“ u Pensilvaniji krajem ovog oktobra se iščekuje u autentičnoj atmosferi strave. Širi je Erik Frejn (31), odbegli ubica lokalnog policajca, „maskiran“ u srpsku uniformu.

Bezuspešna potera za njim traje još od septembra.

Dok čitave patrole tragača gaze po opalom lišću gustih šuma Pokono planina, a balon iz vazduha opskrbljen kamerama snima teren u potrazi za zaljubljenikom u hladnoratovsku istoriju koju je nedavno zamenio vrućim obračunom sa američkim organima reda, u okolnim pensilvanijskim naseljima šire se strah i panika.

Frejnova obučenost za preživljavanje u teškim uslovima donela mu je, u međuvremenu, nadimak Rambo, a zbog odbačenih uložaka pronađenih po šumi, zovu ga i „snajperista u pelenama“.

Nadmici su, međutim, daleko od imena „odmilja“, jer za stanovnike Pensilvanije njegovo prisustvo simbol je strahote.

Umesto uživanja u paleti toplih boja jesenjeg lišća, planinari, izletnici, čak i lovci, ne usuđuju se ni da priđu šumi.

Strah u kosti dodatno uliva prisustvo tragača u maskirnim uniformama sa psima, stalno nadletanje helikoptera i prisustvo novinarskih ekipa. Škole se zatvaraju svaki put kada se nekom učini da je opazio Frejna…

Najveće čudo je, ipak, što uprkos poteri, Frejn uspeva da umakne.

Policija je uverena da je ovaj pripadnik organizacije „Istočni vuk“, čiji članovi uživaju u imitacijama borbi vojnika sa istoka Evrope, dugo planirao obračun sa američkim vlastima i bekstvo u šumu.

Veruje se da je pre obračuna napravio skladišta hrane, vode i drugih potrepština za preživljavanje u skrovitim bunkerima šume koju odlično poznaje.

Frejn ne samo da uspeva da umakne policajcima, već kao da ih čika da ga pronađu.

Ostavio je više tragova, uključujući paklice cigareta „drina“, za koje se veruje da ih je doneo iz Srbije i stranica iz njegovog dnevnika, gde opisuje kako je usmrtio policajca Brajana Diskona (38): – Pucao sam u 11 sati.

Pao je.

Bio sam iznenađen kako se to brzo dogodilo.

Ponovio sam pucanj u njegovu glavu i vrat.

Ostao je nepomičan i tih…? Drugi policajac se približio onom koga sam tek pogodio.

Kad je kleknuo, nanišanio sam, ali on je poskočio ka vratima.

Video sam mu noge – napisao je Frejn.

Ali, policija je svesna da bi ti tragovi mogli da ih učine i lakom metom veštog snajperiste.

Oprezni su jer veruju da bi Frejn mogao da im postavi i fizičku zamku. NADA DOK potraga traje, jedna od osnovnih škola u Pensilvaniji je priredila koncert u čast preminulog policajca.

U ovoj američkoj državi se nadaju da će sa hladnijim vremenom Frejnu postajati sve teže da istraje u preživljavanju.

SHARE

Оставите одговор