SHARE

Američki predsednik Barak Obama zahvalio je predsedniku Vlade Aleksandru Vučiću na podršci Srbije međunarodnoj koaliciji u borbi protiv Islamske države Iraka i Levanta, preneo je danas Vučiću državni sekretar SAD Džon Keri.

U pismu koje je Keri uputio premijeru Vučiću, posebno se naglašava zahvalnost Srbiji na njenoj posvećenosti međunarodnom miru i odlučnosti da se suprotstavi toj terorističkoj organizaciji, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Keri je, takođe, preneo pohvale liderskoj ulozi Vučića u napretku dijaloga Beograda sa Prištinom i ocenu da bi puna primena Briselskog sporazuma iz aprila 2013. godine znatno doprinela ubrzanju procesa evropskih integracija Srbije i donela veću stabilnost regionu, dodaje se u saopštenju.”Sjedinjene Američke Države su spremne da tesno sarađuju sa Republikom Srbijom tokom njenog predsedavanja Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju 2015. godine.

Snažno konsultativno liderstvo OEBS-a je u ovim trenucima od posebnog značaja, s obzirom na to da se Evropa suočava sa jednim od najtežih izazova za svoju bezbednost u poslednjih nekoliko decenija”, zaključuje se u pismu koje je šef američke diplomatije uputi premijeru Vučiću.

SHARE

Оставите одговор