SHARE

BEOGRAĐANI Kristijan Fazlija (21), njegova devojka Isidora Demir (19), i njihovi drugovi Sead Kruezi (20) i Daniel Marinković Dominković (22), koji su poginuli u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u nedelju uveče na obilaznici kod Resnika, sahranjeni su u četvrtak u Beogradu.

Prvo troje na večni počinak ispraćeno je na beogradskom Lešću, a četvrti na Mokroluškom groblju.

Na Lešću je na dženazi bilo više stotina ljudi – roditelji, rodbina, prijatelji, komšije Kristijana, Isidore i Seada, koji su zajedno sahranjeni.

Pre nego što su njihova tela spuštena u zemlju, trojica hodža, zajedno sa prisutnima, pomolili su se za njihove duše. – Alah daje, on i uzima – rekao je jedan od njih. – Tragedija je velika, ali moramo biti dostojanstveni.

Ova tri anđela sada su na nebu i mirni, dok smo mi, koji smo ostali ovde, na velikim iskušenjima.

Na ove reči, majka tragično nastradale Isidore Demir – Ljilja, oslonila se na sanduk i zakukala na sav glas. – Dete moje, srećo mamina! – prolomilo se grobljem.

Nakon toga, hodže su, u ime Islamske zajednice Srbije, izjavile roditeljima tragično nastradalih saučešće.

Potom je kolona, sa posmrtnim ostacima troje mladih, krenula.

Jedno pored drugog, u dva automobila, voženi su kovčezi verenika Kristijana i Isidore, dok je ispred bio kovčeg zajedničkog prijatelja i kako se, govorilo, nesuđeni kum.

Na drugom kraja grada, na Mokroluškom groblju, sahranjen je Daniel Marinković Dominković (22).

Njega su, pored majke Bukurije, oca Ilije, koji se jedva držao na nogama i sestre Verice, ispratili mnogobrojni rođaci, komšije, drugovi…

Stravičan udes, podsetimo, dogodio se u nedelju oko 23.45 na obilaznici oko Beograda, nedaleko od hotela „1.000 ruža“, kada je kamion kojim je upravljao turski državljanin Er Islami direktno udario u „reno klio“ u kom su se nalazili mladići i devojke.

Putničko vozilo se kretalo iz pravca naselja Resnik, a šleper je dolazio iz suprotnog smera.

Od siline udarca, dvoje mladih je ispalo iz automobila, dok je troje ostalo u smrskanom vozilu.

Još se međutim ne zna da li je Turčin zaspao za volanom ili je nešto drugo uzrok tragedije.

U međuvremenu, Islamiju, koji je osumnjičen za izazivanje, određen je pritvor do 30 dana.

Pred istražnim organima branio se „da je pokušavao da izbegne auto, koji je krivudao putem.“ VALENTINA BEZ PROMENA JEDINI preživeli putnik stravične saobraćajne nesreće Valentina Mihailović (19) i dalje je u vrlo teškom stanju i lekari se bore za njen život.

Valentina je zadobila višestruke otvorene prelome ruku i nogu, unutrašnje povrede i bez svesti je prevezena u Urgentni centar.

SHARE

Оставите одговор