SHARE

Žreb grupa prvenstva Evrope za košarkaše 2015. godine biće održan 8. decembra u Diznilendu u Parizu, objavila je danas FIBA Evropa.

Na mestu koje je jedno od najpoznatijih evropskih atrakcija žrebom će 24 nacionalna tima biti razvrstana u četiri grupe sa po šest ekipa.

Kontinentalni šampionat od 5. do 20 septembra sledeće godine biće kvalifikakciono takmičenje za učešće na Olimpijskim igrama 2016. u Rio de Žaneiru.

Finalisti će izboriti direktno učešće na predstojećoj Olimpijadi, dok će četiri reprezentacije koje se plasiraju od 3. do 6. mesta igrati kvalifikacije za Rio.

Prvenstvo Evrope za košarkaše 2015. biće održano u Nemačkoj, Francuskoj, Letoniji i Hrvatskoj i to će biti prvi put u 80. godišnjoj istoriji da se šampionat održava u četiri zemlje.

Utakmice grupne faze EP igraće se u Berlinu (Nemačka), Monpeljeu (Francuska), Rigi (Letonija) i Zagrebu (Hrvatska), a nokaut faza i završni deo u Lilu (Francuska).

Pre žreba za evropsko prvenstvo košarkaša u Budimpešti će 29. novembra biti održan i žreb grupa za šampionat košarkašica, gde će 20 selekcija biti razvrstano u četiri grupe sa po pet timova.

Prvenstvo Evrope za košarkašice na programu je od 11. do 28. juna 2015. u Mađarskoj i Rumuniji.

SHARE

Оставите одговор