SHARE

Brojne ruke dignute su u znak podrške treneru Ivanu Vukomanoviću da ostane šef na klupi Standarda (ofanziva medija, baš kao i bivših asova kluba iz Liježa, zatim poverenje aktuelnog igračkog kadra, ma, svi su na strani Srbina, pa ipak, konačnu reč donosi samo predsednik Rolan Dušatele).

Prošao je još jedan dan, da li se u međuvremenu nešto značajno desilo, možda je pala odluka? – I dalje je sve po starom, nastavljam privremeno da rukovodim ekipom – ističe Vukomanović za „Sport”.

Razgovarali ste sa gazdom? – Dušatele mi je rekao da ću bar tri nedelje da budem glavnokomandujući.

Kako ste to dočekali? – Pripadam Standardu, slušam ono što mi se kaže, sebe i dalje smatram asistentom, iako, naravno, vučem sve poteze u vezi sa ekipom.

Prema tome, neće mi uopšte pasti teško ako rukovodstvo angažuje novog stručnjaka.

Neko bi ronio suze? – Nisam od tih.

Za sobom imate dva odlična rezultata, remi sa Seviljom u Ligi Evrope i pobedu protiv Anderlehta u domaćem šampionatu, sve je na vašoj strani? – Nije „profi” licenca.

Nju ću da dobijem tek u maju 2015.

Rekoste nedavno, upravo za „Sport”, da u klubu postoje ljudi sa tom „ćagom”? – Izvodljivo je, svakako, da drugi čovek bude zvanično šef, a ja da budem uz njega i, zapravo, za sve se pitam.

Ne bi to u ovoj sezoni bio usamljen primer, budući da je i Ostende pribegao takvom rešenju, prošle i pretprošle godine to su radili Lirs, Šarlroa…

Približite propise FS Belgije? – Oni me štite toliko da mogu 60 dana, nesmetano, bez „profi” licence, da obavljam funkciju šefa, posle toga jedino diploma daje kredibilitet stručnom štabu.

Ponoviću: ne opterećujem se kako će sve da se završi.

Za mene je bitno što sam deo Standarda, čast je biti u tom klubu, usput sam dobio i jasan signal određenih struktura da ću i u slučaju da neko sa strane preuzme tim, imati obezbeđeno mesto na trenerskoj klupi, tako da…

Bila bi, ipak, šteta da sad ne dobijete šansu da budete vođa, taktikom ste nadvisili kolege iz Sevilje i Anderlehta? – Sevilja se provukla, Anderleht nije, ali, ko garantuje da neće da uslede, ne daj Bože, tri poraza? Fudbal je nepredvidiv.

Vratili ste ponos Standardovim navijačima, pobedili u meču koji za njih predstavlja neprocenjivost? – Zaslugu bih prebacio na teren, igrači su doneli tri boda iz Brisela.

Zar isti igrači nisu ranije podsećali na razbijenu četu, koja je nizala neuspehe? – Sa igračima imam odličan odnos, na ono što je bilo se ne osvrćem, osim toga, duboko poštujem i prethodnika Gaja Luzona, dobrog trenera, dobrog čoveka, prijatelja za sva vremena – zaključio je Ivan Vukomanović.

Pošteno.

Ljudski.

NOVI OTPIS BIVŠEG SAIGRAČAStandard u sredu gostuje Serkl Brižu, smenjuju se, dakle, treneri sa kojima je Vukomanović u igračkim danima delio svlačionicu Lokerena, posle Hasija iz Anderlehta na red je došao Vidarson. – Serkl Briž je pre petnaestak dana ustoličio Vidarsona, koji je na startu izgubio kod kuće od Lirsa 1:2, da bi zatim na gostovanju Varegemu uzeo ceo plen – 2:1.

Sigurno je da će imati veliki motiv da savlada ekipu koja je nanela prvi poraz lideru Anderlehtu…

Još nešto: u Belgiji je opšte poznato da ni jedan skalp ne vredi kao Standardov, svima je stalo do njega, daleko više nego kad je reč o briselskom velikanu.

Ali, pitaće se, valjda, i Standard u tom susretu, kvalitet Standarda trebalo bi da presudi – kaže Vukomanović.

SHARE

Оставите одговор