SHARE

Prvi čovek Spartaka Dragan Simović već izvesno vreme vrši dužnost predsednika Zajednice Superlige, jer je tu nadležnost primio od Zvezdana Terzića.

Zahtev pristigao iz FS Srbije za hitnim raspisivanjem izbora smatra bespotrebnim, jer su novi neminovnost, ali samo u ingerenciji Zajednice. – Od momenta kad mi je Terzić preneo nadležnosti predsednika, dogodile su se razne stvari u našem fudbalu i sami izbori u Zajednici nisu prioritet.

Takmičenje je u jeku, igra se i Kup, sve funkcioniše bez većih problema i zaista nema potrebe da žurimo sa izborima.

Prvo ću da se konsultujem sa klubovima, a onda ćemo zajednički odrediti termin Skupštine.

Ona mora da se održi, pa mora – ističe Simović. * Da li ćete čekati kraj jesenjeg dela sezone? – Ne znam, možda.

Biće kako se klubovi izjasne, samo znam da Skupštine sigurno neće biti u narednih 15 dana. * Imate li vi želju da se kandidujete? – Previše sam zauzet privatnim poslovima, moraću da se posavetujem i sa prijateljima i sa biračkim telom.

Nisam ništa odlučio. * Sam predsednik Zajednice nema mnogo značajnih ingerencija? – Skoro da nema nikakve ingerencije, dođe mu kao neka poroceduralna marioneta.

Na poslednjim sastancima zaključili smo da su neophodne određene promene Statuta unutar Zajednice, ali i u FS Srbije, kako predsednička funkcija ne bi bila obesmišljena.

E, to je prioritet kako bi Zajednica mogla da funkcioniše kao i sve ostale u razvijenim fudbalskim zemljama.

A predsednika ćemo uskoro birati – zaključio je prvi čovek subotičkih “golubova” i superligaša. OSTAVKA NA SKUPŠTINI Zvezdan Terzić je, shodno Statutu, ovlašćenja predao potpredsedniku Draganu Simoviću, a prama propisima ostavku može da podnese samo na Skupštini, jer ga je ona i izabrala, potvrdio je generalni sekretar Zajednice Branislav Delić.

SHARE

Оставите одговор