SHARE

JEDINI preživeli putnik stravične saobraćajne nesreće na obilaznici oko Beograda, Valentina Mihailović (19) i dalje je u vrlo teškom stanju i lekari se bore za njen život.

Ona je u udesu, u kojem su poginuli njen momak i troje prijatelja, zadobila višestruke otvorene prelome ruku i nogu i bez svesti je prevezena u Urgentni centar.

U međuvremenu, vozaču kamiona, Turčinu Eru Islamiju, koji je udario u njihov „reno klio“, određen je pritvor do 30 dana.

Kako je za „Novosti“ potvrdila portparol Kliničkog centra Srbije Aleksandra Berić, stanje Valentine Mihailović je nepromenjeno. – Ona se nalazi na Odeljenju „Šok B“, gde joj se pruža neophodna nega – kaže Aleksandra Berić. – Dovezena je u nedelju veče u vrlo teškom stanju, opasnom po život.

Nažalost, za sada nema značajnih poboljšanja.

U kući porodice Mihailović sa Mirijeva, zabrinuta lica roditelja, rodbine, prijatelja i komšija. – Bili smo u bolnici da vidimo Valentinu – kažu za „Novosti“ njeni roditelji. – Dete nam je u životnoj opasnosti i ništa nas ne pitajte.

Ne spavamo, ne jedemo i molimo se samo da nam se ćerka oporavi i nastavi da živi.

KRIVUDAO KAKO nezvanično saznajemo, Islami je u utorak u Tužilaštvu, baš kao i dan ranije u policiji, rekao da je do sudara došlo dok je pokušavao da izbegne „reno klio“.

Automobil je, rekao je Turčin, „krivudao po putu“.

Komšije o Valentini i njenoj porodici imaju samo reči hvale. – Jako su fini ljudi i nisu zaslužili da se ovako pate i oni i njihovo dete – kaže L.

M. iz susedne kuće. – Osim Valentine imaju još dve ćerke.

Roditeljima je teško jer brinu da li će njihova mezimica uspeti da se izbori sa povredama.

Inače, Valentina je završila srednju medicinsku školu, dobro je dete.

Samo da preživi…

Na drugom kraju Beograda, na Dorćolu, u kući poginule Isidore Demiri, u Ulici Miće Popovića – muk. – Oporavljamo se od prvog šoka, ali i dalje ne možemo i ne želimo da verujemo da nema više naše Isidore – kaže jedna od rođaka pokojne devojke. – Bol je toliki da više nemamo snage ni da plačemo.

Svaki komentar o onome što se dogodilo je suvišan.

Nevina deca su nastradala i više ništa ne može da ih vrati.

U međuvremenu, Er Islami, vozač kamiona osumnjičen da je izazvao nesreću, u utorak je saslušan u Drugon osnovnom tužilaštvu.

Njemu se na teret stavlja teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Na predlog tužilaštva sudija Drugog osnovnog suda odredio mu je pritvor.

Takva odluka je obrazložena težinom krivičnog dela i opasnošću od bekstva, s obzirom na to što se radi o stranom državljaninu.

Da podsetimo, u nedelju oko 23.45 na obilaznici oko Beograda, nedaleko od restorana „1.000 ruža“, kamion kojim je upravljao ovaj turski državljanin direktno je udario u „reno klio“.

U nesreći je poginuo vozač automobila Kristijan Fazlija (21), njegova devojka Isidora Demiri (19) i njihovi drugari, Sead Kruezi (20) i Daniel Marinković-Dominković (22).

Putničko vozilo se kretalo iz pravca naselja Resnik, a šleper je dolazio iz suprotnog smera.

Od siline udarca, dvoje mladih je ispalo iz automobila, dok je troje ostalo u smrskanom vozilu.

Još se međutim ne zna da li je Turčin zaspao za volanom ili je nešto drugo uzrok tragedije.

Posle stravičnog sudara morala je da interveniše i Vatrogasna brigada, koja je izvlačila tela poginulih iz smrskanog automobila. Sead Kruezi, Kristijan Fazlija i Isidora Demiri i Daniel Marinković-Dominković TRI ISPRAĆAJA NESUĐENI bračni par Kristijan Fazlija i Isidora Demiri, kao i njihov prijatelj Sead Kruezi, biće sahranjeni u četvrtak na groblju Lešće.

Prijatelji i rodbina oprostiće se od troje mladih, koji su tragično nastradali, u 15 časova.

SHARE

Оставите одговор