SHARE

Neverovatna sezona je iza Ane Ivanović.

Osvojila je četiri turnira, izborila plasman u Singapur, jedan set ju je delio tada od polufinala, ali je godina bila sjajna.

Sa tim se složila i srpska teniserka koja je sa velikim osmehom prihvatila razgovor sa srpskim medijima.- Zaista sam srećna zbog ove sezone.

Veliki cilj mi je bio plasman na završni turnir u Singapur i srećna sam što sam to ostvarila.

Realno, nisam očekivala peto mesto, ali smatram da sam ga zaslužila.

Odigrala sam više mečeva od svih koleginica i osvojila četiri titule na različitim kontinentima – kaže Ivanovićeva.

Naravno, pored sjajne sezone postoje neke stvari zbog kojih nije zadovoljna i koje će da promeni u budućnosti.- Nedostajali su mi bolji rezultati na velikim takmičenjima.

Upravo zbog toga ću sledeće godine smanjiti broj turnira i fokusiraću se na veće turnire i gren slemove.

Ipak, postoji jedan turnir o kome svi maštaju, a izuzetak nije ni Ana.- Gren slemovi su mi veliki cilj, ova godina mi je mnogo pomogla, jer sam imala kontinuitet i mnogo jakih mečeva protiv igračica iz vrha.

Međutim, san mi je da podignem pehar na Vimbldonu – iskrena je Ana.

Najavu dobre sezone je imala titulom u Ouklendu (Novi Zeland), ali naredne godine neće tmao igrati.- Sezonu počinjem iz Brizbejna (Australija), jer zbog pravila ne mogu da igram u Ouklendu.

Pre razgovora sa novinarima, deca su govorila a o fer-pleju, pa je predstavnike “sedme sile” zanimalo i kako se ona bori sa greškama sudija na njenim mečevima.- Na sreću ili žalost, imala sam dosta takvih situacija.

Teško je, ali sve to pokušavam da shvatim kao pokretač, kao neko stvaranje srpskog inata i dodatne motivacije i inspiracije.

Nije lako, ali sam imala neke situacije u kojima mi je pomoglo – uz osmeh je zaključila Ana Ivanović.

SHARE

Оставите одговор