SHARE

Kako se dodvoriti navijačima koji odmahuju rukom na pomen rukometaša, „instant“ vicešampiona Evrope iz 2012, a večitih razočaranja ostalih godina? Besplatan ulaz je dobar način da se privuku oni koji ni pet para ne bi dali da gledaju tim kome ni plus osam iz prvog meča junskog baraža za SP nije bila dovoljna zaliha pred revanš.
Ali, „orlovi“ obećavaju da će večeras (20.00) u „Pioniru“ sve biti drugačije, a Crna Gora, ekipa srednje rukometne klase, možda je baš rival kakav treba Srbiji na startu kvalifikacija za EP 2016. u Poljskoj.- Eto prilike da se pomirimo sa navijačima – iskren je Nenad Vučković, dugogodišnji svedok uspona i padova naše reprezentacije. – Napravili smo „bum“ sa srebrom u Beogradu, ali posle nas nigde nije bilo.

A ni pre toga, ako ćemo realno.

Gotovo svaki novi početak za nas dolazi posle turbulentnog perioda, ali verujem da ćemo se zajedno sa publikom podsetiti na lepe trenutke sa Evropskog prvenstva.

Tri srpska stručnjaka vode ekipe iz grupe četiri (dva tima idu na EP).

Pored Dragana Đukića na klupi Izraela i našeg v.d. selektora Dejana Perića, tu je i Ljubomir Obradović.

Vučković baš za legendarnog trenera kroz osmeh kaže da će učiniti sve da im oteža posao.

Prvi rukometni duel igrača koju su rođeni u Crnoj Gori, a igraju za Srbiju ili obrnuto, ne nosi prenaglašeni politički naboj, od kog su se Beograđani umorili poslednjih nedelja.

OBRADOVIĆ: SRBIJA FAVORIT Crnogorci oslabljeni dolaze u Beograd, ali selektor Ljubomir Obradović poručuje da nema predaje bez borbe. – Znamo koje su naše šanse.

Srbija ima ozbiljan tim i biće joj lakše jer igra pred svojim navijačima, ali verujem da možemo da iznenadimo.

Ovaj meč jeste važan, ali daleko od toga da je odlučujući.

Kvalifikacije se ne završavaju ovom utakmicom, nego tek počinju.

Na kraju ćemo da saberemo sve.- Nije to kao kada fudbalerima gostuje Albanija ili kao naše polufinale EP protiv Hrvatske.

Navijači neće u toliko neprijateljskoj atmosferi dočekati Crnogorce – izričit je kapiten Momir Ilić. – Ovaj meč je kao svaki drugi.

Za nas je bitan samo zato što počinje novi ciklus i jurimo poslednju šansu za Olimpijske igre.Šef stručnog štaba očigledno nije morao da troši vreme na hlađenje glava igrača, jer one nisu uzavrele.- Dueli sa zemljama eks-ju uvek nose specifičnu težinu i uvek se nađe neki razlog da se podiže tenzija.

Ali, naš motiv za pobedom je isključivo sportski, jer svaka prenaglašena motivacija može da dovede do druge krajnosti, da ekipa izgori ili da određeni pojedinac napravi nešto zbog čega će se on ili cela ekipa kajati.

Ne smemo da zaboravimo da igramo u našoj kući, ovde mi diktiramo pravila.

Reprezentacija Srbija i u vremenima kada sam ja igrao i sada ima obavezu da uvek ide na trijumf – zaključuje Dejan Perić.

GRUPA 4PRVO kolo, danas: Island – Izrael (19.30), Srbija – Crna Gora (20.00).

Drugo kolo, 2. novembar: Crna Gora – Island (18.00), Izrael – Srbija (19.45).

SHARE

Оставите одговор