SHARE

LONDON – Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Londonu sa ministrom spoljnih poslova Velike Britanije Filipom Hamondom, koji mu je čestitao na izvanrednom uspehu u sprovođenju ekonomskih reformi i na progresu u ostvarenju evropskih standarda.

Hamond je naglasio da je fleksibilno tržište rada važno za strane investitore, kao i da je dolazak stranih investitora krucijalan za ekonomski rast.

Velika Britanija je dobar primer kada su u pitanju strane investicije, istakao je Hamond i dodao da je stabilnost regiona Zapadnog Balkana prioritet britanske vlade, kao i da Srbija u regionu treba da ima ključnu ulogu, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Vučić je tokom susreta naglasio da je regionalna stabilnost ključ uspeha i da Srbija nastoji zajedničkim projektima da unapredi ekonomsku saradnju, što bi dovelo do poboljšanja ekonomske situacije zemalja Zapadnog Balkana.

Srpski premijer je uputio i zvaničan poziv britanskom premijeru da u narednom periodu poseti Srbiju.

Vučić i Hamond su razgovarali i poseti međunarodnih zvaničnika Beogradu narednih dana.

OTVARANjE INVESTICIONE KONFERENCIJEVučić je danas u Londonu otvorio investicionu konferenciju, uz poruku da je vlada počela da reformiše Srbiju sa jasnim ciljem da postane najatraktivnija zemlja za strane investicije u regionu.”Naš cilj je da imamo više stranih investicija, više investicija i iz Velike Britanije”, poručio je Vučić na konferenciji “Srbija- Dan investiranja” koju organizuje Britansko-srpska privredna komora.

Vučić je govorio je o reformskim merama koje srpska vlada sprovodi, kao i o zakonima koji su usvojeni kako bi popravili investicionu klimu u Srbiji. “Ova vlada, koja ima najveću podršku u istoriji srpskog demokratskog društva, odlučna je da poboljša poslovnu klimu u Srbiji.

Politička i makroekonomska stabilnost, kao osnovni preduslovi za privlačenje stranih investicija i sigurnost njihovog kapitala, su ostvareni.

Ekonomske reforme, ekonomski rast i smanjenje nezaposlenosti su prioriteti ove vlade”, rekao je premijer.

Prisutnima se obratio i srpski ministar finansija Dušan Vujović istakavši da je Srbija na početku dugog puta i da je vreme da se nadoknadi ono što je izgubljeno u poslednje dve decenije. “Ova vlada će vam omogućiti sigurnu poslovnu klimu.

Mi smo na finansijskom tržištu još od 2011. godine i sad moramo da dokažemo investitorima da su dobro investirali i da treba da investiraju više”, istakao je Vujović. Na skupu je govorio i bivši austrijski kancelar Alfred Guzenbauer, koji je istakao da su u Srbiji svi posvećeni evropskom putu, i vlada i predstavnici poslovnog sveta, kao i narod. “Srbija je učinila sve kada su reforme u pitanju i Srbija će se pokazati kao odgovoran partner Evropi”, istakao je Guzenbauer.

Britansko-srpska privredan komora osnovana pre pet godina sa ciljem da osnaži poslovne veze srpske i britanske privrede.

Pročitajte još:* Džuda: Vučić se dobro pokazao * Nikola Sandulović upao na Vučićevo predavanje * Vučić: Ekonomija definiše budućnost Zapadnog Balkana* „Esmark“ preuzima Železaru!

SHARE

Оставите одговор