SHARE

KIK-bokseri iz Srbije pokorili su Bilbao! Naši reprezentativci osvojili su 15 medalja na Evropskom prvenstvu u Španiji, u konkurenciji 480 boraca iz 34 zemlje, čime su pokazali da su među vodećim borcima u ovom sportu.

Od 23 asova, čak devetoro je debitovalo u seniorskoj konkurenciji, ali to im nije smetalo da već na prvom velikom takmičenju u velikom broju dođu do podijuma. Najuspešniji je bio Miljan Vidović, koji je u disciplini K1 do 81 kg osvojio zlatno odličje. – U timu je bilo dosta novih lica, ali to se nije osetilo u ringu.

Svi smo podržavali jedni druge, imali smo odličnu atmosferu, zato rezultati i nisu mogli da izostanu. Što se mene tiče, imao sam tri meča, a u finalu sam savladao Mađara.

Kapiten nacionalnog tima Nenad Pagonis se domogao srebra (lou kik, do 91 kg). – Debitanti su se predstavili u odličnom svetlu, i uveren sam da će sa stečenim iskustvom u Španiji biti bolji na svakom narednom takmičenju – rekao je Pagonis.

Predsednik KBS i VAKO Evrope, Borislav Pelević potvrdio je da će sledeće Svetsko prvenstvo biti održano u Beogradu, od 17. oktobra – eliminacije u dvorani “Pionir”, a polufinala i finala u “Areni”.

POBEDNICI ZLATO: Miljan Vidović (K1, 81 kg), srebro: Teodora Manić (lou kik, 65), Tijana Srdić (lou kik, 70), Stevan Dukić (lou kik 75), Nikola Stošić (lou kik, 81), Nenad Pagonis (lou kik, 91), Sanja Sučević (K1, 52), Aleksandra Krstić (K1, 70) i Saša Polugić (K1, +91).

Bronza: Saida Bukvić (lou kik, 52), Ajla Lukač (lou kik, 56), Andi Đurđević (lou kik, 86), Milena Švonja (K1, 60), Dimitrije Tadić (K1, 71) i Ljubo Jalovi (K1, 75).

SHARE

Оставите одговор