SHARE

Fudbalski savez Srbije proslediće ove nedelje žalbu u Nion kako bi se izborio za pravdu, koju posle prekinutog meča Srbija – Albanija, odlukom UEFA, nismo dobili.

Za razliku od Albanije koja je kažnjena samo novčano (100.000 evra), FS Srbije je praktično osakaćen, jer nismo dobili ni bodove, a ostali smo i bez para (takođe 100.000 evra kazna) i bez navijača u naredna dva duela, protiv Danske i Jermenije.

Zbog toga se piše žalba u kojoj će FSS pokušati argumentima da ubedi nadležne organe u UEFA da bi minimum odigravanje novog meča značilo da Srbija ima pravo na nadu kao i sve ostale reprezentacije iz grupe I na putu do Francuske 2016. – Narednih dana sve će biti jasnije, ali smatram da bi za nas dobro bilo kada bi uspeli da izdejstvujemo novi meč – kaže za “Sport” Goran Milanović, potpredsednik FSS.

DRŽAVA MORA DA POMOGNE U novom dopisu UEFA FSS želi da pojača svoje dokaze, ali u tome očekuje i pomoć države, koja bi trebalo da saopšti ko je i kako uneo letelicu na stadion u Humskoj… – Nije bilo vremena da u prvom navratu pošaljemo dokaze o tome ko je odgovoran za upad letilice.

Nadamo se da će državni organi imati neke nove dokaze po tom pitanju – kaže Milanović. Jasno je da smo prosto neverovatnom odlukom UEFA (utakmica registrovana 3:0 u našu korist, a onda nam oduzeta tri boda zbog loše organizacije meča) mi najviše oštećeni, jer ipak se radilo o meču na domaćem terenu… – Želimo da igramo fudbal, da se na terenu dobije pobednik.

Takođe, dovedeni smo u neravnopravan položaj, jer ispada da u Albaniji moramo da igramo pred punim tribinama, a ostali smo bez bodova na svom terenu.

Zašto se i drugi meč ne bi igrao pred praznim tribinama, bilo bi to najpoštenije.

UEFA je definitivno progutala provokaciju sa dronom i transparentom političko – fašističke sadržine… – Tako ispada kada se bavila posledicama, a ne uzrocima onoga što se događalo.

A ništa se ne bi desilo da nije bilo te provokacije, drona i kasnijeg napada albanskih igrača na našeg Mitrovića.

Uostalom, u statutu UEFA jasno stoji da je zabranjeno mešanje politike u sport, a šta je ovo bilo nego zloupotreba jednog fudbalskog događaja pod kapom UEFA.

Nije tajna, šanse da UEFA promeni svoju odluku nisu velike, ali treba pokušati… – Zar nismo bili svedoci osude i predsednika UEFA i FIFA, kao i mnogih političara – kaže na kraju Goran Milanović. – Pa svi su rekli da je ovaj čin bio iznenađenje za sport i fudbalski svet, odnosno postavili pitanje: šta bi se desilo da je umesto zastave bila neka eksplozivna naparava? Zbog toga se nadamo da će žalba imati efekta.

SHARE

Оставите одговор