SHARE

VAŠINGTON – Američki vojnici koji se vraćaju iz Zapadne Afrike u vojnu bazu u Italiju, su pod “pojačanim nadzorom” i u izolaciji iz predostrožnosti, da bi se sprečilo potencijalno širenje virusa ebole, saopštio je danas Pentagon.

Među desetinama vojnika su i dva generala i smešteni su u izolaciju, u vojnoj bazi, u Vićenci. “Iz predostrožnosti, vojska je preusmerila mali broj osoblja, desetak, koji su se nedavno vratili u Italiju, da budu pod monitoringom, na izdvojenom mestu, u njihovoj matičnoj bazi u Vićenci”, rekao je portparol, pukovnik Stiven Voren novinarima.

Voren je dodao da nijedan od ovih pojedinaca nije pokazao bilo kakve simptome bolesti, prenela je agencija AFP.

General major Deril Vilijams koji je komandovao američkim odgovorom u Liberiji, vratio se u subotu u Italiju sa 11 vojnika i oni će biti u izolaciji i neće im biti dozvoljeno da se vrate svojim kućama u narednih 21 dan.

Na desetine vojnika trebalo bi da doleti iz Liberije i Senegala i oni će biti stavljen u izolaciju i biće predmet “pojačanog nadzora” u periodu od 21 dana, rekao je Voren.

U Zapadnoj Africi sada se nalazi 700 američkih vojnika – skoro 600 u Liberiji i 100 u Senegalu.

Njihov broj bi trebalo da poraste, na najmanje 3.200 vojnika u narednim nedeljama, a možda i 3.900 kao pojačani odgovor SAD-a na ebolu u tom delu sveta.

SHARE

Оставите одговор