SHARE

BEOGRAD – Vlasniku ”Delta holdinga” Miroslavu Miškoviću i njegovom sinu Marku, sudija Vladimir Vučinić vratio je pasoše i ukinuo zabranu napuštanja zemlje, piše današnja štampa.

Suđenje vlasniku “Delta Holdinga” Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku, vlasniku “Nibens grupe” Milu Đuraškoviću i još osmorici optuženih da su zloupotrebama oštetili putarska preduzeća, po šesti put od proletos odloženo je juče u Specijalnom sudu u Beogradu zbog štrajka advokata.

Međutim, tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je danas da je odluka o vraćanju pasoša Miškovićima neosnovana i da je Tužilaštvo uložilo žalbu na takvu odluku.”Prema stavu Tužilaštva, okolnosti koje su postojale prilikom donošenja odluke o merama koje je utvrdio Sud stoje i danas.

Tako da nema osnova da se ukidaju pre početka dokaznog postupka”, rekao je Radisavlljević Tanjugu.

Tužilaštvo za organizovani kriminal uložilo je stoga žalbu Apelacionom sudu u Beogradu na rešenje Posebnog odelenja Višeg suda u Beogradu kojim je optuženima vlasniku Delta holdinga Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku i vlasniku Nibens grupe Milu Đuraškoviću ukinuta mera zabrane napuštanja boravišta i vraćanja putne isprave.

Odluku o vraćanju pasoša Miškovićima i Đuraškoviću doneo je juče predsednik Sudskog veća koje vodi postupak protiv njih Vladimir Vučinić.

Odluka je doneta juče popodne na suđenju koje nije održano zbog štrajka advokata.

Vučiniću se danas u Viskom savetu sudstva nastavlja disciplinski postupak po prijavi predsednika Višeg suda u Beograda, a povodom njegovih komentara medijima u vezi sa slučajem Mišković.

Oodluku o žalbi doneće Apelacioni sud u Beogradu.

Pročitajte još:* Mišković: Neću otići iz Srbije jer sam nevin! * Mogu li Amerikanci da operu Miškovića? * Miškovići “oprali“ Šarićevih pet miliona evra?

SHARE

Оставите одговор