SHARE

POSLE rebalansa budžeta, skoro sve najvažnije državne institucije imaće manje novca na raspolaganju.

Najviše se štedelo na putovanjima u zemlji i inostranstvu, troškovima reprezentacije, automobilima…

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić dobio je budžetom za tekuću godinu 237,3 miliona, a rebalansom je ova cifra smanjena za pet miliona.

Za kabinet premijera Aleksandra Vučića bilo je namenjeno 38 miliona dinara, a iznos je smanjen za deset miliona.

Prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić imaće 14 miliona dinara manje. Uprkos tome što je Skupštini Srbije, nakon rebalansa, upisana skoro milijarda dinara više, to ne znači da je država bila široke ruke prema poslanicima. – Prema novoj računici parlamentu pripada oko tri milijarde dinara, što je za 922 miliona više nego u projekciji za 2014.

Ali to nije višak koji će potrošiti poslanici ili stručne službe, nego su obračunati troškovi održavanja vanrednih parlamentarnih izbora i organizacija glasanja za savete nacionalnih manjina – kažu u Skupštini.

Na prvi pogled, izgleda da će i Generalni sekretarijat Vlade dobiti pozamašnu poziciju.

Međutim, prihodi će realno biti manji, pošto su srezani iznosi za plate, a troškovi putovanja su sa 85 miliona smanjeni na 49,5 miliona dinara.

U Generalnom sekretarijatu kažu za „Novosti“ da je preko njihovog budžeta prikazana i donacija od milion evra, koliko je Srbija uplatila na račun Republike Srpske kao pomoć posle poplava.

A tu je i 100 miliona, namenjenih za organizaciju samita Kine i zemalja centralne i istočne Evrope.

SHARE

Оставите одговор