SHARE

Pritvorenici Milan Kompirović i Slobodan Sovrlić iz Zubinog Potoka koji već pet dana štrajkuju glađu, od ponedeljka ne piju ni vodu, tražeći samo da na saslušanju kažu istinu, javila je TV Most.

Kompirović i Sovrlić, koji su u pritvornom centru u Kosovskoj Mitrovici od maja meseca ove godine, obratili su se pismom sudiji Euleksa Vidaru Stenslandu obaveštavajući ga da su počeli štrajk glađu, zbog, kako kažu, pritisaka i neprimerenog ponašanja tužioca Euleksa Paskala Personsa.

Kompirović, koji je osumnjičen za omogućavanje bekstva lica lišenih slobode, u pismu upućenom sudiji Stendslandu, navodi da je došao do zaključka da tužilac želi da on svedoči i optuži neke ljude koje ne zna, naglašavajući da neće ispuniti tužiočevu želju i lažno svedočiti.

Sovrlić, koji se tereti za nekoliko krivičnih dela, traži da se utrdi pravo činjenično stanje i pravda i podseća da je uvek spreman na saradnju sa vlastima, naglašavajući da mu je tužilac Paskal Persons, tokom saslušanja, pretio visokom kaznom ako ne okrivi neke ljude, koje, kako kaže, i ne zna.

I Kompirović i Sovrlić u svojim pismenim zahtevima kažu da ih je, tokom saslušanja, tužilac Euleksa nazivao kriminalcima, što oni, kako ističu, nisu.

Ukoliko im se, i ovako loše zdravstveno stanje, pogorša posledice će snositi tužilac Paskal Persons, kažu i dodaju da samo žele da na saslušanju kažu istinu.

SHARE

Оставите одговор