SHARE

BEOGRAD – Radna grupa MUP-a Srbije za rasvetljavanje 24 sporne privatizacije bavila se i drugim spornim privatizacijama i predmetima vezanim za privredni kriminal, mimo spiska EU, a u proteklih godinu dana sakupila je i dostavila dokaze tužilaštvu za proneveru oko 900 miliona evra u šta je upleteno više domaćih preduzeća, piše list “Danas”.

Radna grupa je radila na oko 40 predmeta, među kojima su “Nibens grupa”, “Agrobanka”, “Razvojna banka Vojvodine”, “Sloga” iz Kaća…

Iako su inspektori za privredni kriminal bili na tragu mnogim malverzacijama, MUP je rasformirao grupu, pod obrazloženjem da to čini zbog “finansijskih” razloga. ”Danasu” je u MUP-u Srbije rečeno da će “inspektori nastaviti rešavanje predmeta u vezi sa privrednim kriminalom, ali u okviru svojih radnih jedinica.

Radna grupa je sastavljena prošle godine sa ciljem da istraži 24 sporne privatizacije koje je zahtevala Evropska unija. Međutim, inspektori su bili zaduženi za oko 40 predmeta.

Dakle, istraživali su i petnaestak drugih koji nisu bili na spisku EU, a tiču se nelegalnog poslovanja domaćih preduzaćea.

Posao sa spronim privatizacijama je uspešno završen i podaci dostavljeni tužilaštvu, ostali predmeti su još u fazi istrage.

Radna grupa rasformirana je iz finansijskih razloga, jer ju je činilo oko 100 ljudi za koje je trebalo platiti smeštaj i putne troškove, rekli su ”Danasu” u MUP-u.

SHARE

Оставите одговор