Gradski sekretar za sport Slavko Gak izjavio je da nije tačna izjava trenera košarkaša Partizana da je Skupština grada usvojila plan za rekonstrukciju stadiona Crvene zvezde.

Vujošević je u ponedeljak na konferenciji za medije, govoreći o teškoj finansijskoj situaciji u klubu, naveo da se priprema rekonstrukcija stadiona Crvene zvezde, a da od zvezdaša na vlasti Partizan niko i ne spominje. – Celu našu situaciju treba posmatrati kroz Jugoslovensko sportsko drustvo Partizan, odnosno odluku Skupštine grada Beograda od petka, kada je doneta odluka o regulisanju plana rekonstrukcije stadiona Crvene zvezde – rekao je Vujošević, koji je ujedno i predsednik JSD Partizan.

Gak je u saopštenju, koje je dostavljeno Tanjugu, naveo da se usvojeni plan regulacije odnosi samo na benzisku pumpu i javni park na Autokomandi, a sve na osnovu sporazuma koji je prethodni gradonačelnik potpisao sa Naftnom industrijom Srbije (NIS). – Potpuno je netačna Vujoševićeva izjava da je Skupština grada Beograda donela odluku o regulisanju plana rekonstrukcije stadiona FK Crvena zvezda.

Skupština grada donela je odluku o usvajanju Plana detaljne regulacije za potez u blizini stadiona Crvene zvezde.

Usvojeni plan se odnosi samo na benzinsku pumpu Naftne industrije Srbije i javni park pored pumpe na Autokomandi – rekao je Gak.

Prema njegovim rečima uobičajeno je da svaki plan ima ime prema najbližoj poznatoj odrednici, a to je u ovom slučaju stadion Crvene zvezde. – Da je Vujošević pročitao šta piše u usvojenom planu sam bi se uverio da je tako.

Nažalost, izgleda da je pročitao samo naslov.

Inače, usvajanje ovog plana bila je obaveza Skupštine grada Beograda na osnovu sporazuma koji je prethodni gradonačelnik potpisao sa Naftnom industrijom Srbije, a tiče se rekonstrukcije benzinskih pumpi na teritoriji grada Beograda – rekao je Gak.

On je dodao da Skupština grada neće donositi planske urbanističke akte za bilo koji sportski stadion na teritoriji Beograda, uključujući stadione Crvene zvezde i Partizana, sve dok ne budu doneti propisi o privatizaciji u sportu kojima će se regulisati status sportskih objekata. – Verujem da će Vujošević imati razumevanja za činjenicu da smo učinili napor da realizujemo ovaj sporazum koji nam je ostavila prethodna vlast, jer je upravo kompanija NIS sponzor kluba čiji je trener.

Nadam se da je ova netačna izjava rezultat površnosti i nepoznavanja urbanističkih propisa, a ne želje da se pogrešno informiše javnost“, poručio je Gak.

Skupština grada usvojila je u petak plan regulacije oko stadiona Crvene zvezde, koji kako je navedeno, ima za cilj stvaranje planskih mogućnosti za transformaciju postojećih privrednih, komercijalnih i komunalnih delatnosti u sportske, komercijalne i poslovno-stambene komplekse, čime se ostvaruje racionalnije korišćenje građevinskog zemljišta.

Leave a Reply