SHARE

Ne bi me čudilo da je Amerika razvila tehnologiju kojom može da izazove rak i da mi ništa o tome ne znamo – rekao je 2011. tadašnji predsednik Venecuele Ugo Čavez, kada je uveliko i sam bolovao od opake bolesti.

Njegov tadašnji govor ponovo je aktuelan nakon što su se pojavile spekulacije da predsednik Rusije boluje od raka.

Vest koja je odjeknula kao bomba, da predsednik Rusije Vladimir Putin boluje od jednog od najsmrtonosnijih oblika karcinoma, ponovo je probudila spekulacije da SAD stoje iza svega, odnosno da Amerika uz pomoć svoje tehnologije, tom opakom bolešću može da zarazi svakog.

Jedan od prvih koji je progovorio o tome jeste pokojni predsednik VenecueleUgo Čavez, koji je preminuo posle dvogodišnje borbe s rakom karlice.

On je u jednom obraćanju naciji izjavio da ga ne bi iznenadilo da Amerika ima takvu tehnologiju.- Ne bi me čudilo da je Amerika razvila tehnologiju kojom može da izazove rak i da mi ništa o tome ne znamo.

Pogledajte ko sve boluje od raka u Južnoj Americi – rekao je Čavez 2011. godine.

On je tada mislio na lidere Južnoameričkih država koji su imali rak – tadašnjeg redsednika Paragvaja Fernanda Luga koji je imao limfom, i sada aktuelnupredsednicu Brazila Dilmu Rusef, koja je pobedila rak limfnih žlezda 2009, na njenog prethodnika na tom mestu Luisa Ignasia Lulu da Silvu, koji je imao rak grla.

Pored njih, bitku sa teškom bolešću vodila je i predsednica Argentine Kristina Kirhner, koja je imala rak štitaste žlezde, a i aktuelni predsednik Kolumbije Huan Manuel Santos.Čavez koji je bio žestoki protivnik SAD-a, podsetio je tada i na slučaj iz 1940. godine, kada su američki lekari sifilisom i gonorejom namerno inficirali 1.500 stanovnika Gvatemale kako bi izvršili medicinske eksperimente.- Koristili su ljude kao zamorčiće.

To su radili pre više od 60 godina, pa zašto ne bi i sada.

Verujem da sada imaju tajno oružje kojim je moguće izazvati kancer – rekao je Čavez tom prilikom i ponovio šta mu je svojevremeno rekao nekadašnji kubanski lider Fidel Kastro.- Fidel mi je uvek govorio: Čavez, čuvajte se, Amerika razvija opasnu tehnologiju.

Dovoljan je jedan ubod iglom da vas zaraze.

Pažljivo birajte svakog u vašem okruženju.

Pazite i šta ćete jesti – kazao je tada Čavez.

Da li je on bio vidovit ili je to bilo klasično obraćanje u njegovom stilu, tek, tadašnji predsednik Venecuele, dotakao se i američkih planova vezanih za Rusiju.- Jenki imperija pokušava da zavlada svetom.

Sada pokušavaju da destabilizuju Rusiju – zaključio je na kraju.

Inače, iako je priču o navodnoj bolesti predsednika Rusije Vladimira Putinapreneo američki Njujork Post, ipak ju je objavio svom podsajtu Pejdž Siks.

Demantija sa ruske strane još nie bilo. Šta je od svega toga istina, a šta laž, pokazaće se vrlo brzo.Što se političara sa ovih prostora tiče, najviše u oko upadaju brojne smrti srpskih državljana u Haškom tribunalu.

Najpoznatiji slučajevi su sumnjiva smrt bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, za koga njegovi saborci tvrde da je ubijen, i aktuelno stanje lidera SRS-a Vojislava Šešelja.Šešelj, kome je dijagnostifikovan rak jetre, je prema rečima njemu bliskih osoba izložen pravoj torturi u Ševeningenu gde je jedini zatvorenik koji nema pravo na posete prijatelja.

Podsetimo i na skandal kada su Šešelja, koji je bio teškom zdravstvenom stanju, lekari Haškog tribunala iznosili kroz prozor ćelije jer njegov krevet nije mogao da prođe kroz vrata!(Tv Best)

SHARE

Оставите одговор