SHARE

Partizan će bez povređenog Milana Mačvana i potencijalnog pojačanja na poziciji plejmejkera na megdan Hapoelu (sreda 18.30) u 3. kolu Evrokupa.

Trener crno-belih Duško Vujošević dodaje da bez obzira na sve probleme koji prate klub iz Humske, crno-beli imaju želje da svaku utakmicu dobiju…
Hapoel je početkom sezone kroz kvalifikacije ciljao Evroligu, ali nije uspeo da se probije do glavnog žreba evropske elite. – Nisu se plsirali u Evroligu, za koju su konciprali ekipu, što je ostavilo traga na njihovim rezultatima s početka sezone.

U porazu protiv Banvita su prikazali kvalitetnu igru, ali su već u narednom kolu kod kuće izgubili od Crvenog oktobra, kada im je igra bila daleko od nivoa potencijala.

Imaju petoricu američkih igrača, od kojih su trojica “starosedeoci”.

U igri im je primetan balans između spoljne i unutrašnje linije – hvali pomoćni trener Partizana Velimir Gašić današnjeg rivala, koji takođe još nije osetio slast pobede u Evrokupu.

Luka Bogdanović, pak, upozorava da taj usporeni start izraelskog kluba ne sme da zavara. – Ozbiljan su projekat, tako da nas sigurno očekuje teška i neizvesna utakmica.

Na nama je da pokušamo da nastavimo da dižemo igru i formu, što je, mislim prevashodno cilj utakmice, a sigurno ćemo ići na pobedu ukoliko se ukaže prilika – jasan je Bogdanović.

ELIJAHU: “RAT” ZA POBEDU Za razliku od Evrokupa, Hapoel u nacionalnom šampionatu ima besporekoran učinak 4-0.

Ali, niko se u Jerusalimu ne zadovoljava samo domaćim pobedama, već svi očekuju uzlet u Evropi, koji je po njima, do eventualnog finala sa Makabijem (s kojim igraju u nedelju ligaški meč) za nacionalnu krunu, jedino merilo uspeha. – Moramo da odigramo agresivno, kao što smo uradili prošle nedelje protiv Galil Gilboe.

Za nas je utakmica sa Partizanom svejevrsni košarkaški “rat” iz koga moramo da izađemo kao pobednici – kaže izraelski repreznetativac Lior Elijahu.

SHARE

Оставите одговор