SHARE

ŠTA je uzrok eksplozije autoklava u Industriji mesa “Topola” u Bačkoj Topoli, u kojoj su stradali radnici ovog preduzeća Iso Žigić (30) iz Tomislavaca i Predrag Krčmar (29) iz Karađorđeva, znaće se nakon veštačenja.

Nesreća se dogodila još 16. oktobra, kada je iz kotla počela da izlazi para i da raste pritisak.

Pokušavajući da odvrnu ventile i spuste pritisak, mladići su zadobili teške opekotine, od kojih su posle nekoliko dana preminuli u Kliničkom centru Vojvodine.

U fabrici u kojoj su radili nastradali mladići kažu da su Žigić i Krčmar bili sjajni momci i dobri, savesni radnici, koji su bili obučeni za rad na tom radnom mestu. – Policija i inspekcija rada su odmah izašli na teren, predali smo im svu dokumentaciju koju su tražili, atest autoklava, koji govori da je mašina uredno kontrolisana, diplomu radnika da su obučeni za rad na njemu, dokaze da su zaposleni, osigurani… – kaže za “Novosti” Vukoje Muhadinović, direktor IM “Topola”. – Sada je sve u rukama veštaka i dok ne budemo imali njegov izveštaj, nećemo imati tačne podatke šta je pravi uzrok nesreće.

Predmet je predat Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici, gde kažu da će se posle nalaza veštaka znati da li je bila u pitanju neispravna mašina ili je nesreću izazvao ljudski faktor.

Tada će se videti i da li ima materijala za krivično gonjenje odgovornih lica.

U selima pored Bačke Topole muk.

Meštani i prijatelji nastradalih mladića još ne mogu da se pomire sa činjenicom da su se na takav način ugasila dva mlada života. – Ko god ih je poznavao, za njih ima samo reči hvale – kaže drug mladića, ne želeći da se predstavlja. – Peđi su opekotine zahvatile 93 odsto tela, a Isi više od polovine.

Do poslednjeg trenutka smo molili Boga da bar jedan od njih preživi. OSIGURANI NASTRADALI radnici IM “Topola” bili su osigurani tako da će njihove porodice dobiti odštetu.

Kako saznajemo, preduzeće je snosilo troškove obe sahrane.

SHARE

Оставите одговор