SHARE

Vikend su proveli na tronu, a hoće li tamo i ostati, zavisiće najpre od ishoda zaostale utakmice dojučerašnjeg lidera Partizana sa OFK Beogradom, ali, pre svega od nedeljnog derbija u Humskoj.

Novosađani koji, nesumnjivo, igraju ove jeseni najlepši fudbal u Srbiji, preuzeli su čelo kolone od crno-belih ubedljivim trijumfom nad Voždovcem i, kako ističu, ne nameravaju da se pomere s te pozicije.

Jer, s vrha puca najlepši pogled. – Jesenja titula jeste nadohvat ruke, ali najvažnije je da idemo iz utakmice u utakmicu i da nastavimo da se trudimo s jednakim žarom kao na startu prvenstva – kaže Marko Poletanović, kapiten Vojvodine. – Šta će biti, videćemo, a jasno je, da želimo da budemo na vrhu, kao i svi sportisti.

Imamo samopouzdanje, zaista veliko, odlikuje nas pobednički mentalitet i nameravamo da ostanemo tu gde jesmo.

Novosadski kapiten naglašava da je ipak za njegov tim najvažnije da sve snage usmeri ka sutrašnjem odmeravanju za Kup Srbije u kojem Vojvodina na “Karađorđu” dočekuje Užičane.

JOVANIĆ: SAMO POLAKO Mladen Jovanić, sportski dirketor Vojvodine, takođe spušta loptu na zemlju. – Na čelu smo, a zna se da je još rano govoriti o svemu, pošto ima do pauze čak pet veoma teških utakmica.

Prešli smo tek trećinu prvenstva i preostalo je još 20 mečeva.

Realno, potrebno nam je da pokažemo još mnogo toga i bilo bi neozbiljno u ovom trenutku pričati o tituli.

Ali, možemo da pokušamo da osvojimo jesenju titulu.

Ipak, nama je trenutno najvažnije da se dobro odigra utakmica sa Slobodom i prezimi u Kupu – kaže Jovanić. – Svaka naredna utakmica je najbitnija, pa se tako i ponašamo, a zna se da nam je obaveza da branimo trofej kupa.

Tek posle utakmice sa Slobodom razmišljaćemo o Partizanu i pripremati se za taj duel.

Jer, meč u Beogradu odredio bi buduću bodovnu prednost i umnogome glavnog aktera za jesenju titulu.

Smatram da imamo dobru ekipu, koja je i pored odlazaka kapitena Nemanje Radoje i Sergeja Milinković-Savića, zadržala ritam od proleća, kada smo osvojili trofej Kupa – objasnio je Poletanović.

Mijat Gaćinović, mladi napadač Vojvodine, obeležio je trijumf Novosađana nad Voždovcem, jer je nad njim najpre napravljen penal, da bi drugim pogotkom praktično odlučio pobednika. – Nadam se da ćemo se zadržati na vrhu jer imamo tim za prvo mesto – kategoričan je Gaćinović. – Dobro igramo, u formi smo, pobeđujemo i smatram da imamo osnova za visoke ambicije.

Trenutno nam nedostaje povređeni Mirko Ivanić, kreator napada i najbolji igrač na toj poziciji u Srbiji, ali evo, i bez njega pobeđujemo, što je dobro.

Ima još do kraja jeseni, a derbi s Partizanom bi mogao mnogo toga da reši.

VESELINOVIĆ: JOŠ MNOGO POSLA Lazar Veselinović, najbolji strelac Vojvodine, ističe da ima još mnogo toga da se uradi ne bi li se došlo do trofeja. – Ambicije su nam iste, pobedničke, ali najvažnije je boriti se do kraja – kaže Veselinović. – Jeste da smo trenutno prvi, ali Partizan ima meč manje.

Mnogo je lepo biti na vrhu tabele, ali potrebno je da znamo da još ništa nije ni blizu kraja.

SHARE

Оставите одговор