SRPSKI trener Ivan Vukomanović je hit u Belgiji.

Naš mladi stručnjak, koga je uprava Standarda postavila kao privremeno rešenje za klupu posle odlaska Izraelca Gaja Luzona, u samo dva meča je potpuno preokrenuo situaciju u posrnulom timu.

Najpre je odigrao nerešeno protiv osvajača Lige Evrope Sevilje (0:0), a zatim je u prvenstvu ostvario senzacionalnu pobedu na terenu prvaka i lidera Anderlehta (2:0). Velikanu iz Brisela je to bio prvi poraz u ligi, tako da je jasno kakav je podvig ostvario Standard pod vođstvom nekadašnjeg fudbalera Obilića, Crvene zvezde, Bordoa i nekoliko belgijskih timova. – U medijima je sve ovo odjeknulo kao bomba, pohvale stižu sa svih strana.

Na meču sa Anderlehtom smo odigrali sjajno, pogotovo u defanzivi i domaći nam praktično nisu ni pripretili – kaže 37-godišnji Vukomanović, koji je u prethodnom periodu bio pomoćni trener u Standardu. – Sada su svi zadovoljni, navijači su u euforiji, a igračima se konačno vratio osmeh na lice, jer je iza svih nas bio težak period. Mladi stručnjak je otkrio kako je uspeo da podigne mentalno mrtvu ekipu. – U Standardu sam već godinu i po, znam kako klub diše i to mi je pomoglo da dobro pripremim tim.

Igračima sam vratio veru da mogu da dobro igraju, da se nose i sa najjačima, što je i istina, jer stvarno imamo kvalitet.

I taktički smo se dobro spremili, pa su uspesi došli kao posledica svega toga. Posle sjajnih rezultata, javnost je stala uz našeg trenera, tako da postoji mogućnost da ostane na klupi kao konačni izbor. – Poštovaću svaku odluku kluba, a mislim da su sve opcije otvorene.

Lično, smatram da je možda malo rano za mene da budem imenovan za prvog trenera, još nemam PRO licencu, ali sve to može da se sredi.

U svakom slučaju, nemam problem ni da opet budem pomoćnik.

Ja sam zahvalan Standardu na ukazanoj šansi – jasan je Vukomanović, koga u narednih deset dana očekuju mečevi protiv Serkl Briža (sutra), Mehelena i Sevilje.

SPORTSKI POZDRAV SA HASIJEM BUDUĆI da je posle inicidenata u Humskoj na meču Srbija – Albanija porasla politička temperatura u regionu, mnogi su se pitali da li će se to odraziti i na odnose sportista iz ove dve zemlje u inostranstvu.

Kada je u pitanju susret trenera Anderlehta, Albanca Besnika Hasija i našeg Ivana Vukomanovića u Briselu, sve je proteklo u sportskom duhu. – Hasija poznajem iz vremena kada je bio fudbaler, igrali smo dve godine zajedno u Lokerenu.

Naravno da smo se korektno pozdravili, jer se dugo znamo i dobri smo prijatelji.

Sport i politiku svakako ne treba mešati – poručio je Vukomanović.

Ostavi poruku