Zima, zima, e pa šta je, ne boji se ko je Amkar.

Dakle, ekipa iz Perma i gost Rostov igrali su proteklog vikenda u zimskim uslovima, na veštačkom terenu koji se greje, bodovi su, sasvim zasluženo, ostali u gradu, čiji stanovnici ne pamte takvu hladnoću u mesecu oktobru (temperatura se spušta do minus 20). – Ide informacija da u poslednjih 130 godina nije bilo smrzavanja poput ovog – ističe trener Slavoljub Muslin u razgovoru za „Sport”.

Zato ste juče „pobegli” u Moskvu?ZA OPSTANAK 30 BODOVA Muslin je uoči starta sezone u ruskom šampionatu planirao da Amkar osvoji 30 bodova u 30 kola. – Toliko će, tvrdim, biti dovoljno da se izbegne prelazak u niži rang, ali i baraž za opstanak u eliti.

Amkar je na dobrom putu da stigne do cilja, u minulih deset utakmica uzeo je 10 zrna.

Za pogaču je potrebno još 20 – istakao je Muslin. – Igrači su dobili dva slobodna dana, častio sam, naravno, i sebe, pošto tek sledećeg ponedeljka igramo sa Rubinom u Kazanju.

I, gde ću, šta ću u prestonici nego na utakmicu Premijer lige Rusije, isključivi razlog je podrška sa tribina mom prijatelju Grofu Božoviću, novom šefu stručnog štaba Lokomotive, u susretu sa Spartakom.

Završilo se 1:1, Grof je vodio, bio bolji… Prekjuče je Amkar odmerio snagu sa ekipom koju je upravo Božović odveo do pehara Kupa Rusije? – Gol na vreme, već u 16.minutu, zatim nekoliko opasnih pretnji, opet u našoj režiji, da bi se na odmor otišlo s minimalnom prednošću.

U nastavku kao da smo stali, nedostajalo je ritma, verovatno je to skopčano i sa dugom pauzom, koja je prethodila utakmici sa Rostovom.

Podsećam da su bile kvalifikacije za Prvenstvo Evrope, u gradu je i sad bar pola metra snežnog pokrivača…

Nekako smo se snašli i u tom delu, tačka je stavljena u finišu, 2:0 za Amkar.

Od Rostova – ništa.

Ni jedna izglednija šansa, iako su imali već posed lopte.

Izostao je napadač Kirejev, ovosezonska uzdanica Amkara? – Kada je Kirejev pozajmljen iz Rostova jasno je na papiru naznačeno da ne može da igra protiv svog bivšeg kluba.

Da, bivšeg, jer mu sledećeg juna ističe ugovorna obaveza prema Rostovu, a, da li će da ostane u Amkaru ili će da potraži novu sredinu, to, zasad, samo on zna.

Sudeći po trenutnoj finansijskoj situciji Amkara i činjenici da mesecima nema plata, Kirejev će lako da okrene glavu? – Klub kasni tri plate, daće i njih, Amkar nikome nije ostao dužan, bar tako se priča, a, ja u to verujem.

Srpski internacionalac Branislav Jovičić? – Talentovani Čačanin je standardan, stalno napreduje, iz kola u kolo sve je bolji, Amkar ima opciju otkupa njegovog ugovora, pa, ukoliko sve bude teklo kao dosad, u junu će da overi ugovor.

Bez dileme – jasan je Slavoljub Muslin.

Leave a Reply