Da li je bleda i beskrvna partija protiv Donjeg Srema bila samo loš dan celog tima Crvene zvezde ili je odraz nekih drugih dešavanja nije mogao juče da objasni ni golgeter tima Đorđe Rakić.

Ali, je uveravao da su javne kritike trenera Nenada Lalatovića za slabu igru, neborbenost, zalaganje i htenje bile na mestu bez obzira što su došle pred radnu nedelju i dva meča u četiri dana sa Radom na oranici stadiona Obilića.
– Kritike su bile na mestu, jer svaki igrač u Zvezdi mora da bude svestan težine dresa koji nosi, obaveza i očekivanja.

I mora da zna da ima pravo na slab dan, ali ne sme da se dogodi da ne izgine na terenu za Zvezdu.

Zato su kritike posle subotnjeg meča koji smo srećno dobili bile na mestu – tvrdi za „Novosti“ iskusni napadač.

Eksperiment trenera Nenada Lalatovića u prvom poluvremenu sa dvojicom napadača i ofanzivnim vezistima pokazao se kao neuspešnim, ali i između ostalog što je kod pojedinaca izostalo sve ono o čemu ne bi trebalo ni da se diskutuje: trčanje, borbenost, zalaganje…

POVREDE IZBACUJU IZ RITMA Rakić je bio ključni čovek Zvezdinih pobeda na početku sezone, ali su ga onda opet sasekle povrede: – „Ubiše“ me maleri, prvo sam bio bolestan, pa sam obnovio povredu kolena.

Nikako da uđem u pravi ritam, taman se približim formi koju želim, a onda se dogodi povreda i vrati me unazad.

U igri se oseti kad preskočim dva treninga, a ne mesec dana rada.

Kako god to izgledalo drugima sa strane, protiv Donjeg Srema sam dao fizički maksimum.

Izborio sam i taj penal, imao i jednu veliku šansu, trčao koliko sam mogao.

A, opet smo razočarali… – Treba biti samokritičan i ja uvek polazim od sebe i onoga šta sam ja uradio.

Iako imamo mlad tim i sve probleme koje javnost zna, mnogi naši igrači bi trebalo da gledaju prvo sebe, svoj učinak, budu samokritični, a ne da upiru prstom u druge.

Imali smo sastanak od sat vremena sa trenerom, ispričali se otvoreno i ja se nadam da će ove kritike dopreti do njihovih glava na pravi način i da se više nikad neće dogoditi da pričamo o tome kako neko nije natopio dres Zvezde.

Možemo mi da gubimo, da budemo nadigrani, da nam ne ide ništa od noge, ali moramo da trčimo, da damo svoj maksimum na svakoj utakmici.

Napadači i sam Rakić trpe mnogo kritika za neefikasnost. – Nikog nismo „rasturili“, ispalo je da jedan gol rešava pobednika a promašivali smo mnogo prilika.

Pa, ja sam mogao sada da imam sedam-osam golova na kontu da sam u prvih nekoliko utakmica iskoristio samo zicere.

Ipak, imamo mi mlad tim, 15 novih igrača, nismo imali vremena da se dovoljno uigramo i ta neefikasnost je delom rezultat i te činjenice.

Pred aktuelnim šampionom je teška nedelja i dvomeč sa Radom na lošem terenu na Veračaru. – Za nas je svaki rival težak, pogotovo Rad na terenu koji je bio močvara i kad sam igrao poslednji put na njemu u dresu OFK Beograda. „Građevinari“ su dobra ekipa, a na nama je da baš od ovog dvomeča izgradimo jesen posle koje će i odbrana titule na proleće biti izvesnija.

U ovom momentu, bio bih zadovoljan da sve mečeve do kraja jeseni dobijemo sa 1:0 – krajnje je iskren napadač Zvezde.

Za duel sa Radom trener Nenad Lalatović može da računa na sve igrače, a ko ga je najviše razočarao videćemo po sastavu tima…

Leave a Reply