SHARE

Потпредсједник СНСД-а Игор Радојичић изјавио је да владајућа коалиција у Народној скупштини Републике Српске након општих избора има скупштинску већину од 42 посланика и капацитет да даље настави рад.

“То није нешто што би човјек пожелио, да само са 42 гласа управља, али вјерујемо да ће бити и других варијанти и могућности да се тај број прошири, да се сачини шири састав, и да се што прије формира власт у Републици Српској и на нивоу БиХ”, рекао је Радојичић данас новинарима у Бањалуци, након што је присуствовао прослави крсне славе Странке Нова Српска – Свете Петке.

Он је нагласио да СНСД поштује коалиционе партнере, ДНС и СП, и очекује да настави даље са њима и њиховим коалиционим партнерима.

Радојичић је рекао да СНСД није задовољан бројевима које је данас саопштила Централна изборна комисија БиХ, јер се они не слажу са бројевима СНСД-а.

“Баш је интересантно да је коалиција СНСД-ДНС-СП на 42 посланика у парламенту Српске. То мирише на врло чудноват резултат и исход, али све ћемо сабрати и упоредити са нашим бројевима. Уколико будемо нашли нелогичности имамо право на жалбу”, поручио је Радојичић.

Он је навео да ће се разговори о формирању власти водити на нивоу политичких странака, истичући да би СНСД желио да у извршној власти на оба нивоа учествују квалитетни и стручни појединци.

Радојичић је рекао да СНСД није имао званичних разговора са коалицијом “Домовина”, те да очекује да се са СДА и ХДЗ разговара о формирању Савјета министара БиХ.

“Двије су побједничке странке у Федерацији БиХ, СДА и ХДЗ, и уколико постоји договор са њима о формирању Савјета министара понуда СНСД-а је да се разговара и о обје ентитетске владе”, закључио је Радојичић.

SHARE

Оставите одговор