SHARE

BEOGRAD – Početak ponovljenog suđenja navijaču “Crvene zvezde” Urošu Mišiću zbog optužbi da je učestvovao u tuči sa američkim marincima u klubu “Plastik”, ponovo je danas odložen u Prvom osnovnm sudu u Beogradu zbog štrajka beogradskih advokata.

Sledeće suđenje zakazano je za 17. novembar.

Mišić se danas pojavio u sudu, ali nije došao njegov branilac.

Prošle godine Mišić je bio oslobođen optužbi za tuču sa Amerikancima, ali je Apelacioni sud u Beogradu ukinuo presudu i naložio da se suđenje ponovi.

Početak suđenja je već tri puta odložen zbog štrajka advokata, a u nekoliko navrata i zbog Mišićevih izostanka koje je opravdao.

Sudiće mu se ponovo zbog krivičnog dela nasilničko ponasanje, odnosno tuče sa u klubu “Plastik”.Što se tiče američkih marinaca, koji se vode kao oštećeni, oni se tokom prvog suđenja nisu odazvali sudu na više poziva, koji su im bili upućeni preko američke ambasade u Beogradu.

Prema pisanju medija, Mišić je, zajedno sa svojim prijateljima, u “Plastiku” učestvovao u tuči sa obezbeđenjem americke ambasade.

Ovaj navijač “Crvene zvezde” i bivši osuđenik, početkom decembra 2012. godine, posle pet godina provedenih u zatvoru zbog napada na zandarma Nebojšu Trajkovića na stadionu, amnestiran je i pušten na slobodu.

Zbog tog incidenta bio je prethodno dva puta prvostepeno osuđen na 10 godina zatvora, ali mu je Apelacioni sud preinačio presudu na pet i po godina zatvora.

SHARE

Оставите одговор