SHARE

DVA dana su policajci u istočnoj Srbiji radili na slučaju otmice V.

T. (26) iz Bora.

A, onda je u ponedeljak ujutru ona pronađena i ustanovljeno je da je – otela samu sebe! To je učinila jer joj je, kako je izjavila na saslušanju – falila pažnja! Priča je započela u subotu, oko 20 časova, kada je V.

T. sa svog mobilnog telefona rođenom bratu poslala SMS u kojem je pisalo: „Vaša ćerka je oteta.

Imate rok od dva dana da isplatite njen dug od 500 evra.

Ako ne platite ili u blizini vidimo policiju, smestićemo joj tri metka u glavu.

Posle toga, doći ćemo i po njeno dete.“ Nakon toga, V.

T. je isključila svoj mobilni telefon.

Međutim, majka V.

T. je odmah o svemu obavestila policiju, nakon čega se u priču uključilo i Više tužilaštvo, koje je delo okarakterisalo kao otmicu.

Pripadnici borske i zaječarske policije su počeli da prikupljaju informacije, a prva je bila ta da je SMS upućen iz okoline Zaječara.

Saznalo se i da je V.

T. u vezi sa momkom iz Zaječara, koji je imao lažan profil na društvenim mrežama, na kojima je postavio svoje fotografije sa pištoljem i noževima u rukama.

Policija nije znala njegov pravi identitet, pa su na fudbalskoj utakmici u Zaječaru, igranoj u nedelju po podne, od navijača saznali o kome se radi.

Daljom potragom, policija je saznala da je momak V.

T. iznajmio stan, posle čega su u ponedeljak, nešto iza ponoći, opkolili kuću u kojoj je on živeo.

Kada su upali u stan, u njemu su zatekli V.

T. i njenog momka, koji su mirno, sedeći na kauču, gledali TV.

Tek tada je potvrđeno da je devojka sama poslala SMS svom bratu, a na saslušanju u policiji je izjavila da joj je novac bio potreban, kao i da je to učinila jer joj je „falila pažnja“.

Ispostavilo se i da je V.

T. svom bratu i ranije slala uznemiravajuće poruke u kojima ga je obaveštavala da je „muče i tuku“, ali da o tome ne priča roditeljima, pod izgovorom da će joj ubiti trogodišnje dete, koje, inače, čuvaju njeni roditelji. NIJE KRIVIČNO POSLE saslušanja, V.

T. i njen momak su – pušteni na slobodu.

Ustanovljeno je, naime, da krivičnog dela nema, jer je devojka tu poruku poslala svom bratu i nije počinila nijedno krivično delo.

SHARE

Оставите одговор