Dosta vas je možda videlo na Internetu skupocenu auto flotu policije u Dubaiju.

Sada je na red došao i super brzi automobil za hitnu pomoć.

Tako će medicinsko osoblje u Dubaiju u budućnosti imati na raspolaganju „Lotus Evora“, ambulantno super brzo vozilo koje će do pacijenata stizati brzinom od 300 km/h.

Modifikovani automobil „Lotus Evora“ je predstavljen na „Gitex“ nedelji tehnologije.

Njegova vrednost je nevervoatnih 126.000 evra, a moći će da ga koristi 50 specijalno obučenih bolničara, prenosi portal “zanimljivostidana.com”.

Maita al-Ketbi, bolničarka koja radi u Dubaiju će na primer moći da stigne do pacijenata za svega 3-4 minuta. „Automobil je veoma bitan jer njim možemo brže da stignemo do pacijenata“ objasnila je ona.

Mada je u pitanju sportski automobil, ovaj superbrzi automobil opremljen je medicinskim aparatima koji mogu da pruže prvu pomoć dok ne stignu prava ambulantna kola i prebace pacijenta do bolnice.

Ovaj Lotusov dvosed neće moći da prevozi pacijente kako smo rekli, ali će omogućiti bolničarima da brže stignu do povređenih i pruže prvu pomoć u najkraćem mogućem roku koji je nekada jako bitan za ugrožene osobe.

U opremi se nalaze medicinski aparati za merenje krvnog i srčanog pritiska, defibrilator, kiseonik, a za sada će, kao i patrolni superautomobili, će se vozati gradom Dubaijem pre nego što krene s redovnom medicinskom spasilačkom službom.

Ovaj Lotus je samo jedno od brzih medicinskih vozila koje će postati deo hitne službe u Dubaija, a tu su još Ford Mustang i Ševrolet Korveta.

Ostavi poruku