SHARE

Od stalnog dopisnika iz ParizaIzuzetno raspoložen, ozarenog lica, došao je juče Novak Đoković na susret s novinarima u pariskom “Bersiju”, pred početak pretposlednjeg turnira u ovoj godini, s jasnim ciljem da potvrdi primat u svetskom tenisu.

Razlog za razdraganost je, naravno, nedavno rođenje Novakovog i Jeleninog sina Stefana, o čemu je Nole, odgovarajući na pitanja “Novosti”, prvi put direktno govorio za srpske medije, premotavajući film poslednjih događaja koji su ih učinili srećnim roditeljima. o Kakav je osećaj biti otac? – Neopisiv! Svako ko je u životu postao roditelj razume o čemu se radi.

Pre nego što nam se rodilo dete, mnogi su mi govorili da ću videti kakav je to osećaj i da je to, prosto, teško opisati rečima.

I bili su u pravu! Osećaj je neverovatan, posle prvih par dana, koliko sam proveo sa suprugom i sinom, prisećajući se svih ovih meseci pre porođaja i kroz šta smo sve prolazili žena i ja.

Pogotovo ona! Šalim se uvek sa svojim kumom da bi ženama trebalo podići spomenik zbog onoga što prolaze i proživljavaju, i bolova koje trpe.

Jelena je bila izuzetno hrabra. o Jeste li bili uz suprugu kada se rađao Stefan? – Trudio sam se da, kao neko “smetalo” sa strane, budem podrška, koliko god mogu! Bio sam u bolnici i spavao sam s njima.

To je nezaboravno iskustvo. o Mediji su do detalja propratili rođenje vašeg sina? – Hvala bogu, nisam ni prvi, ni poslednji otac koji je dobio bebu.

S jedne strane, nije umesno, ni korektno, toliko pričati o tome.

Mislim da mediji možda malo previše spekulišu o našoj bebi i eventualnim stvarima koje su se desile.

Onda se bodu oči mnogim roditeljima u Srbiji.

Nama se to ne sviđa.

Svesni smo toga da smo javne ličnosti, da određene stvari u našem privatnom životu ne mogu da prođu nezapaženo i da treba da se piše o tome, ali ni moja supruga, ni ja, ne želimo da se toliko govori o tome. o Bilo je i preterivanja? – Izuzetno mi je žao što pojedini mediji nemaju razumevanja niti poštovanja za najintimniju privatnost i za ovakve situacije u životu koje čovek, jednostavno, treba da zadrži za sebe.

To je bila naša želja od početka.

Iz tog razloga se do sada i nismo obraćali medijima, pokušavajući da zamolimo za privatnost.

Međutim, pojedini mediji to nisu ispoštovali.

Izneto je mnogo neistina. o Hoće li, i kako, nova situacija uticati na vaše profesionalne obaveze i bavljenje tenisom? – Neće! Možda ću, eventualno, imati određena prilagođvanja zbog toga što sam sada otac, ali ništa se faktički neće promeniti u mom pristupu tenisu, rasporedu turnira, igranju, treninzima… Što se tiče mojih životnih prioriteta i vrednosti, beba i moja supruga su broj jedan.

To je apsolutno jasno.

Hvala bogu, pa imam razumevanja i od svoje žene, i porodice, i tima.

Svi zajedno radimo na tome da i dalje igram tenis.

Pokušaćemo da sada uskladimo putovanja, da porodica bude što više uz mene. o Već se priča o tome ko će biti bolji teniser, Stefan ili Federerovi sinovi! Da li bi Novak Đoković uopšte voleo da njegov sin igra tenis? – Ne znam da li će Stefan igrati tenis ili ne.

Neću ništa da namećem svom detetu.

Za šta god se bude odlučio, ja ću ga podržavati! o Na kraju, ko ima više šansi da kraj ove godine dočeka kao najbolji teniser na svetu, Nole ili Rodžer? – Federer je, svakako, u izvrsnoj formi.

S obzirom na to da su ostala još dva turnira do kraja godine, a on igra još i Dejvis kup, siguran sam da će pokušati da se ostvari u oba cilja: i da osvoji Dejvis kup, i da bude broj jedan na svetu.

Ja ću se potruditi da bar ovaj drugi cilj ne ostvari.

SHARE

Оставите одговор