MLADI kruševački vozač Darko Božilović nova je zvezda koja je zasijala na nebu našeg automobilizma.

Vozi hrabro, odvažno, lucidno i što je najvažnije najbrže, pokazujući pritom na stazama pravo sportsko džentlmenstvo i zato je posebno cenjen i poštovan kod svojih kolega.

Ove godine beleži uspeh za uspehom.

Na brdskim trkama je nenadmašan, a rezultati kazuju da je majstor volana po planinskim vrletima.

Postavio je dva rekorda staze i pobedio na svim duplim trkama, u Kruševcu, Brusu, Boru i dokopao se krune apsolutnog šampiona brda.

POVUKAO TATINU ŽICU JOŠ od malih nogu, Darko je pokazivao izuzetnu ljubav prema automobilskom sportu i sa oduevljenjem pratio i divio se vožnjama svetskih majstora volana. – Pre nego što je postao ugledni biznismen, otac Miomir je dugo bio na točkovima, tako je miris benzina u mene ušao i automobilizam mi postao opsesija – kaže Darko. – Preostaje još jedna trka, u Lukovskoj Banji 2. i 3. novembra održava se dupla trka, kao što su bile i ostale, moram da završim na jednoj trci do trećeg mesta, ako to uradim na prvoj, drugu ne moram ni da vozim, jer obezbeđujem prvo mesto – kaže Darko Božilović.

U generalnom plasmanu Šampionata Srbije u brdskim trkama za 2014. godinu vodi sa 75 bodova, ispred Živote Milića koji ima 54 boda.

Vozio je i kružnu trku „Velika nagrada Beograda“, na Ušću, sa vozačima iz cele Evrope, imao je problema sa menjačem, ali je na cilj stigao drugi i u toj klasi je vicešampion u generalnom plasmanu. – Prezadovoljan sam postignutim rezultatima u brdskim vožnjama.

Auto me dobro služio i nije bilo problema na svih šest trka ove godine. Žao mi je jedino kružne trke u Banjaluci, za koju sam se dobro pripremio i želeo sam ranije da potvrdim pobede, ali ona nije održana zbog poplava koje su se nenadano dogodile u danu kada je trka trebalo da bude održana – kaže Darko Božilović.

Ostavi poruku