Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pozvao je danas predsednika Nove stranke Zorana Živkovića da podnese ostavku na mesto poslanika u parlamentu, jer je utvrđeno da nije tačna njegova tvrdnja da je brat premijera Andrej Vučić vlasnik fantomske firme.

Stefanović je, u izjavi novinarima u Skupštini Srbije rekao da su falsifikovani podaci kojima se pokazuje da je premijerov brat navodno vlasnik sporne firme.

Stefanović je rekao i da ne očekuje da Živković podnese ostavku, mada je, kako je istakao, lider Nove stranke prihvatio opkladu premijera Aleksandra Vučića da jedan od njih dvojcie podnese ostavku kada se bude ispitalo da li je Andrej Vučić vlasnik sporne firme ili ne.

Upitan o rekonstrukciji Vlade Srbije, on je rekao da je to u nadležnosti premijera i da će Vučić o tome odlučivati nakon što dobije šestomesečni izveštaj o radu ministara.

Stefanović, koji je i potpredsednik Srpske napredne stranke, optužio je Demokratsku stranku da je tokom boravka na vlasti od 2008. do 2012. godien uništila finansije Srbije i da sadašnja Vlada mora da se suočava sa posledicama takve situacije.

Ostavi poruku