Dugo je Partizan odolevao problemima, borio se sa velikim brojem teških mečeva na tri fronta, povredama igrača, kojima je plaćan danak naporima, ali negde je kap morala da prelije čašu. “Nogu je povukla” Jagodina, koja znala da iskoristi opterećenost favorita, samim i sebi značajno olakša posao do prve pobede nad timom iz Humske u međusobnim susretima dva kluba.

Trener Marko Nikolić je posle meča rekao da njegov tim nije zaslužio poraz, kao i da će u sledećem meču “odmoriti” grupu” igrača, koji su podbacili. – Čestitam Jagodini na pobedi, ali smatram da nismo zaslužili poraz.

Kada racionalno analiziram, 90 odsto utakmice se igralo na polovini rivala, koji je branio.

Imali smo mnogo situacija, mnogo prekida, a gol smo primili iz gotovo jednog udarca.

Rival se sjajno branio, sa puno volje i želje i iskoristio našu grešku.

Nikolić je nezadovoljan grupom igrača, koju će, kako je rekao, “odmoriti u dužem periodu”… – Nismo igrali tako loše kako rezultat govori, no, dešava se da izgubite i u tom slučaju.

Imali smo tri, četiri slaba mesta u timu i ti igrači će da odmore u sredu, možda i malo duže, jer su nam otežali, a bili su nosioci igre.

Biće mesta za kritiku, no, to ostavljamo za svlačionicu.

U sredu moramo da dobije meč, kako bismo ostali prvi.

Da li je Partizan u krizi? – Ne znam, to će pokazati sledeći meč.

Ako je jedan poraz u osam mečeva kriza, onda možemo da pričamo o tome.

Ukoliko pak pobedimo u sredu i nedelju, onda nema prostora za tako nešto – jasan je Nikolić.

Formacija sa tri štopera je Jagodini i treneru Simu Kruniću donela pobedu nad Partizanom i to je ono što su domaćini isticali kao presudni detalj utakmice.

Sam Krunić je napomenuo da je njegov tim do uspeha stigao usled velikig odricanja, ali i na konto evidentnog umora crno-belih, koji je olakšao posao. – Moji igrači su se borili do poslednjeg trenutka, dali više nego što mogu.

Znali smo da Partizan ima kvalitetan tim, da nemaju poraz, ali smo znali šta hoćemo i stigli do pobede, koja mnogo znači.

Već u sredu u Kupu ćemo biti umorni, kako je Partizan bio umoran danas protiv nas i moramo da damo sve od sebe – kaže Simo Krunić.

Otkuda formacija sa tri štoera? – Škuletić i Lazović su kvalitetni igrači i hteli smo u svakom momentu da ih imamo pod kontrolom.

Otuda to opredeljenje i isplatilo se…

Upitan kako se baš sada odlučio da pruži šansu Vladimiru Jovančiću od početka utakmice, trener je rekao: – Bio je povređen, jedan period nije ni igrao. Čekali smo pravi momenat i procenili da je to protiv Partizana.

Ispostavilo se da je doneo ono što se očekivalo – zaključio je Simo Krunić.

Ostavi poruku